9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

05-01-2018

05-01-2018-1-web

Job at first sight

Scoor tijdens je sollicitatiegesprek punten met je eerste indruk

Welkom in 2018! Het is nu januari, de maand van overvolle sportscholen, een collectieve periode van vasten na de feestdagen, maar zeker ook de maand van goede voornemens. Wat ga jij doen – meer sporten, stoppen met drinken of roken? Of een nieuwe baan? Voor veel mensen is januari de maand om op zoek te gaan naar nieuw geluk bij een nieuwe werkgever. Wij vertellen je hoe jouw baard – of gladgeschoren porem – van doorslaggevende waarde gaat zijn bij jouw sollicitatiegesprek!


Indirecte signalen

Je uiterlijk is het visitekaartje dat je al gegeven hebt nog voordat je iemand hand geschud hebt. Je voorbereiden op het gesprek betekent niet alleen weten welke vragen er gesteld gaan worden en hoe je daarop antwoord, maar ook dat je op een representatieve manier voor de dag komt. Uiterlijke verzorging is niet alleen de juiste kleding, een lekker geurtje en een vriendelijke glimlach – ook de keuze voor een baard (of niet) hoort daarbij.

Je gezicht is bovendien de koploper als het gaat om persoonlijke presentatie; je persoonlijke uitstraling zullen mensen vooral hiervan af lezen. Nu ben je voor sollicitatietips normaal aan het verkeerde adres bij een barbier, maar voor tips over uiterlijk en verzorging van de man nemen we graag de tijd. Dat hoort namelijk ook bij de voorbereiding.


Baard of niet?

Vergis je niet: dat je er stijlvol uitziet met een modieuze look wil niet zeggen dat je er daarmee ook geschikt uitziet voor een nieuwe baan. Met een paar uitzonderingen is een conservatieve look vaak de beste optie; helaas is een baard daar vaak geen onderdeel van. Toch hangt het van het bedrijf in kwestie af, en van hoe jij de situatie inschat: hoe informeler de sfeer, hoe sneller een baard ‘geaccepteerd’ is.

Houd er wel rekening dat een frisse, geschoren look vaak een positief effect heeft: je ziet er hierdoor jonger en professioneler uit. Indien je toch voor een baard gaat, zorg dan voor strakke lijnen door bijvoorbeeld een trimmer te gebruiken. Vermijd bakkebaarden, sikken, en rommelige baarden. Geef jouw baard een gezonde, verzorgde look middels het gebruik van een baardbalsem of bijvoorbeeld de baardolie  van Beardpride. Daarvan is er ook een geurloze variant – wel zo safe.

Sollicitatie scheertips

Er zijn verschillende soorten baarden, van vol tot stoppel. De volgende stap is een glad gezicht, maar hierbij is wat voorzichtigheid gebaat. Enkele tips.

  • Gebruik een goede scheerkwast. Hiermee kun je de scheerzeep optimaal opschuimen en over je huid verdelen.
  • Gebruik ook een goede scheerzeep. Deze verzacht de huid en vermindert zodoende irritaties en wondjes.
  • Het spreekt daarom ook voor zich een scherp scheermes te hanteren. Dit voorkomt wondjes.
  • Scheer je op tijd! Vooral als je een gevoelige huid hebt, heeft je huid na afloop van de scheerbeurt tijd nodig om te herstellen. Gun je huid die om te voorkomen dat je met een rode of geïrriteerde huid op je sollicitatiegesprek verschijnt. Spoel je huid na afloop goed schoon en gebruik een goede hydraterende aftershave balsem of moisturiser. 
  • Scheer je direct nadat je gedoucht hebt. De stoom verzacht de baardharen en vergemakkelijkt het scheren.

 

Go get ‘m tiger!

Een goed verzorgd uiterlijk en de juiste keuze in stijl brengen je al een heel eind in je sollicitatiegesprek. Doe een geurtje met houtachtig karakter  op om zelfverzekerder over te komen. Voor de rest kunnen we je niet helpen – dat zul je toch echt zelf moeten doen. Succes!

RECENTE ARTIKELEN


Filter