9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

31-03-2020

31-03-2020__2-web

Tutorial: Beardburys color shampoo

Doe-het-zelf kleurspoeling voor het maskeren van grijze haren 

Ondanks dat het lente is ziet de wereld er door de huidige omstandigheden maar kleurloos uit. Het is om grijze haren van te krijgen! Gelukkig hebben wij de oplossing voor beide problemen. Met Beardburys maak je jouw deel van de wereld een stukje kleurrijker én maskeer je die grijze haren effectief. In deze tutorial laat onze barbier Jeroen stapsgewijs zien hoe.

Wat is Beardburys color shampoo?

Color shampoo is een semipermanente kleurspoeling voor haar, baard en snor. In vijf tot tien minuten (afhankelijk van het beoogde effect) zijn jouw grijze haren bedekt; of juist niet, want naast de kleuren lichtbruin, donkerbruin en zwart is er ook een grijze variant die zorgt voor een meer egale uitstraling van jouw peper-en-zout-kleurige haren.

In de verpakking vind je een flesje met activator, een tube kleurspoeling, en twee plastic wegwerphandschoenen. Onze barbier Jeroen was zo vrij om te demonstreren hoe je dit gebruikt om effectief je grijze haren te bedekken. Jeroen koos voor de donkerbruine 3N color shampoo. Op deze foto zie je een (niet standaard meegeleverde) kleurkwast. Wij raden het gebruik hiervan wel aan!

Stap 1: meng de activator en kleurspoeling

Je zult het misschien vreemd vinden dat het flesje halfvol is wanneer je hem uit de verpakking haalt. Toch hoort dat zo! Het is namelijk de bedoeling dat de tube kleurspoeling toegevoegd wordt aan het flesje activator. Meng deze dus pas wanneer je klaar bent om het aan te gaan brengen. Schud zorgvuldig!

Wij hebben de activator en kleurspoeling in het flesje gemengd. Wanneer je korter haar hebt kun je zorgvuldig afgemeten delen mengen in een bakje. (Dat geldt ook wanneer je een kleurkwast gebruikt; zie stap 2 hieronder.) Zo kun je de overgebleven kleurspoeling en activator nogmaals gebruiken. Eenmaal gemengd kun je het niet bewaren.

 

Stap 2: Verdeel de color shampoo over baard en/of haar

Breng de kleurshampoo in droog en schoon haar op de gewenste plek aan. Verdeel het over de hoofdhuid en masseer het in met je handen. Werk daarbij altijd met de meegeleverde handschoenen! Gebruik de los te bestellen Beardburys kleurkwast, al dan niet met een kam, om stap voor stap delen van het haar te kleuren.  

 

Stap 3: doe even iets voor jezelf (lees: laat het product even inwerken)

Laat het vervolgens even inwerken. De inwerktijd is afhankelijk van jouw beoogde dekkingsgraad. Laat het vijf minuten intrekken voor een meer transparante dekking, of maximaal tien minuten voor een meer gedekt effect. Neem voor de gelijkwaardige dekking van baard en haar een kortere inwerktijd voor de hoofdharen dan voor de dikkere haren van de baard.

Wij adviseren ook niet om baard en haar tegelijkertijd te kleuren. Het proces van aanbrengen en inmasseren duurt langer dan de inwerktijd.

Stap 4: spoel na met lauwwarm water

Is jouw gewenste intrektijd verstreken? Maak je haren dan vochtig met water van een aangename temperatuur. De mix van (weinig) water en de Beardburys color shampoo fungeert als een haarshampoo om het kleurproduct uit het haar en van de hoofdhuid te verwijderen. (Gebruik ook hiervoor de bijgeleverde handschoenen.) Houd er wel rekening mee dat niet al het residu direct van je hoofdhuid kan zijn verdwenen.

En voilà, zie hier het resultaat! Jeroen heeft de color shampoo zeven minuten laten inwerken met al een prima natuurlijk resultaat. Zowel baard als haar hebben eenzelfde gelijkmatige kleur en dekking. Na ongeveer vier weken (minder voor kortere kapsels of de baard) is de kleur uit je haar vervaagd.

 

Probeer het zelf!

Ben je na het zien van deze voorbeelden ook nieuwsgierig geworden naar het effect van deze color shampoos op jouw baard en/of haar? Probeer het dan nu zelf! Zeker als je door de coronacrisis even wat meer tijd hebt dan je zou willen is dit een nuttig tijdverdrijf.

Bekijk hier alles wat je nodig hebt voor wat meer kleur in onzekere tijden!

  • Tip 1: twijfel je tussen meerdere kleuren, kies dan voor de lichtere van de twee. Te licht is beter dan te donker.
  • Tip 2: probeer zo min mogelijk huid buiten het groeigebied van het haar mee te kleuren.
  • Tip 3: je kunt de huid die niet geraakt mag worden voorbehandelen met vaseline zodat je deze nadien makkelijk kunt reinigen.
    

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!