30-10-2022

Duurzaam scheren

Duurzaam scheren: voordelig voor jou en goed voor het milieu

Scheer jij je met een wegwerp scheermes of cartridge-systeem? Dan is dat een flinke terugkerende kostenpost. Daarnaast is het ook niet bepaald milieuvriendelijk. Wil je graag de overstap maken naar duurzaam scheren zodat je kunt besparen op jouw scheerbeurt en tegelijkertijd ook jouw impact op het milieu verkleinen? Dan is een duurzaam scheermes echt iets voor jou!

Jarenlang voordelig scheren met een duurzaam scheermes

De safety razor  is een echt ecologisch verantwoord scheermes, als je hem goed onderhoudt kan hij een heel leven meegaan. Het vraagt in eerste instantie een investering (de safety razor), maar daarna kun je jarenlang zeer voordelig scheren! Na aanschaf hoef je namelijk alleen nog losse scheermesjes te kopen. Deze scheermesjes, ook wel double edge blades genoemd, zijn volledig van metaal. Die kosten slechts een paar cent per stuk. Een wereld van verschil wanneer je dit vergelijkt met de terugkerende kosten voor wegwerp of cartridge scheermesjes!

Met duurzaam scheren bespaar je het milieu

Naast dat een duurzaam scheermes voordeliger is in gebruik, heeft het veel minder impact op het milieu. De safety razor en losse scheermesjes zijn namelijk volledig recyclebaar. Dat is ook meteen het grootste voordeel tegenover andere (plastic) scheermessen met verwisselbare scheerkoppen. Deze scheerkoppen bestaan vaak uit plastic en metaal. Hierdoor zijn ze minder goed recyclebaar. Maar, de cartridge-systemen zijn altijd nog beter dan de wegwerpmesjes zonder vervangbare scheerkop. Want die moet je in zijn geheel weggooien na een paar scheerbeurten. De safety razor gaat daarentegen, mits goed onderhouden, jarenlang mee. Alleen de losse scheermesjes moeten vervangen worden. Dit maakt jouw impact op het milieu een heel stuk kleiner. Zo wordt jouw ecologische voetafdruk, mesje voor mesje, kleiner.

Zowel voor mannen als voor vrouwen

Of je nu je baard of je benen scheert, de safety razor maakt geen onderscheid tussen mannen of vrouwen. Want zowel mannen als vrouwen kunnen een zware haargroei of juist een gevoelige huid hebben. Met de safety razor kies je voor een scheermes dat bij jouw huid en behoeften past. Dit maakt dat duurzaam scheren voor zowel mannen als vrouwen binnen handbereik is!

Je hoeft je minder vaak te scheren

De safety razor is ook op een andere manier voordeliger dan cartridge-systemen of wegwerp scheermesjes. Doordat de mesjes zo nauwkeurig zijn en effectief presteren is jouw scheerresultaat zo glad, dat je je minder vaak hoeft te scheren. Zo verbruik je minder water, minder scheerproducten én je bespaart op transportkosten. Jij blij – je bespaart immers op transportkosten en scheerproducten – en het milieu blij – er is minder transport nodig wat zorgt voor een lagere uitstoot.

Voordelig en super glad scheerresultaat

Ben jij op zoek naar een voordelige scheeroptie met een super glad scheerresultaat die ook nog eens jouw ecologische voetafdruk verkleint? Dan is een safety razor echt iets voor jou! Geniet jarenlang van dit eco scheermes en beperk jouw scheerafval tot voordelig recyclebare scheermesjes. Bespaar eenvoudig op jouw scheerbeurt en ontlast het milieu door te kiezen voor duurzaam scheren!

Voordeliger en duurzamer scheren met een cartridge-systeem is mogelijk 

Scheer je jezelf toch liever met een cartridge-systeem zoals de Gillette Mach3, Fusion of andere merken met cartridge-systemen? Ook dan kan het voordeliger en duurzamer! Hoe? Met de Razorpit Slide. Hiermee bespaar je tot wel 75% op de aanschaf van scheermesjes. Je doet namelijk tot wel 6x langer met je scheermesje omdat de Razorpit zorgt voor schone en scherpe mesjes.

De Razorpit gebruikt een unieke en gepatenteerde wrijving technologie om gebruikte mesjes schoon te maken en scherp te houden. Na elke scheerbeurt blijven er microscopisch kleine deeltjes achter, zoals huidresten en huidvetten, kalk en keratine. Dit zorgt ervoor dat de scheermesjes al snel bot aan gaan voelen. De snede (het scherpe gedeelte van uw scheermesjes) behoudt voor een zeer lange tijd de scherpte van een nieuw scheermes. En hoe langer je met een scheermesje doet, hoe minder er in de prullenbak verdwijnen. De Razorpit maakt het scheren met een cartridge-systeem dus een stuk voordeliger en duurzamer.

Meer weten?

Wil je meer weten of even overleggen met een van onze experts? Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)497-760606 of [email protected] . We helpen je graag!


RECENTE ARTIKELEN


Filter
Jeroen kwast 8jes rondjes draaien-web

Natscheerders weten dat zeep en het inzepen het comfort en de kwaliteit van jouw scheerbeurt bepalen. Hier lees je hoe!

12-09-2019-1-web

Een ongeluk tijdens het scheren zit in een klein hoekje. Met onze EHBS – Eerste Hulp Bij Scheerwondjes – bereid jij je optimaal voor.