Aluin als ultieme deodorant

Aluin - De ultieme deodorant

In dit artikel vind je het volgende over Aluin deodorant:

Waarom gebruik je aluin als een deodorant?
Hoe gebruik je Aluin als deodorant?


Aluin is door velen bekend om te gebruiken na de scheerbehandeling, maar aluin heeft nog een andere aantrekkelijke toepassing. Het is de ideale deodorant! Aluin is een kristal met een antibacteriële werking op de huid. Aluinkristallen blokkeren de poriën en gaan bacteriegroei tegen, waardoor er geen vervelende geur onder je oksel kan ontstaan. 

De meeste mensen denken dat zweet - vooral onder de oksels - stinkt. Maar vers zweet is vrijwel geurloos. De vervelende geur die zich gedurende de dag opbouwt onder je armen ontstaat doordat de bacteriën op je huid goed gedijen in een warme en vochtige omgeving. De afvalstoffen die bacteriën afscheiden zijn verantwoordelijk voor de geur waartegen we deodorant gebruiken. 

Aluin laat een dun, onzichtbaar en geurloos laagje achter op je huid. Dit laagje zorgt ervoor dat de poriën van de huid licht samentrekken. De huid blijft wel ademen. Hierdoor kunnen afvalstoffen het lichaam normaal verlaten en kan de lichaamstemperatuur gereguleerd worden. De aluinkristallen veranderen de pH-waarde van het huidoppervlak onder je oksels. Hierdoor wordt je huid onleefbaar voor bacteriën die een vervelende geur veroorzaken.

Waarom gebruik je aluin als een deodorant?

Aluinkristallen fungeren als een antibacterieel middel dat transpiratie en nare geurtjes tegen gaat. Maar er zijn nog meer goede redenen om over te stappen op een deodorant met aluinbasis, zeker in vergelijking met veel commerciële deodoranten.

  • Natuurlijk en 100% veilig voor je gezondheid;
  • Te koop met een minimale en recyclebare verpakking;
  • Reukloos en dus gemakkelijk te combineren met jouw eau de toilette;
  • Verstopt de poriën niet en laat de huid gewoon ademen;
  • Wordt niet opgenomen door de huid en blijft dus veilig buiten de bloedbaan;
  • 100% natuurlijk product (let op: er worden tegenwoordig ook synthetische varianten geproduceerd);
  • Geeft geen vlekken of strepen op kleding;
  • Relatief goedkoop en gaat erg lang mee.

Commerciële deodoranten zijn minder vriendelijk voor je huid én het milieu, en bovendien in verhouding duurder in gebruik. Kies daarom voor een deodorant op aluinbasis.

Hoe gebruik je aluin als een deodorant?

Aluin is in water oplosbaar. Je kunt aluinsteen nat maken en ermee over je huid wrijven zoals je ook met een deodorantroller zou doen. Zo blijft er een geurloos en onzichtbaar laagje achter, opgebouwd uit fijne aluinkristallen. Vervolgens laat je het even drogen voordat je je kleren aandoet. Aluinsteen is zeer doeltreffend tegen zweetgeurtjes. Het resultaat is verbluffend. 

Naast aluinsteen bevat ons assortiment ook verschillende deodoranten, deodorant-sticks en deodorantrollers op aluinbasis. Daarnaast is er aluinpoeder tegen zweetvoeten, en hebben we ook voetenbalsems op aluinbasis. Net zoals de deodoranten voorkomen deze nare geurtjes terwijl de huid wel kan blijven ademen.Aluin als deodorant