Scheercursus

Scheercursus Scheersalon

"Leer het authentieke scheren met een klassiek open scheermes"

Natscheren is een van de fijnste manieren om jezelf te scheren. Jezelf op de juiste manier scheren met het authentieke open scheermes geeft je behalve een comfortabel verkregen strak scheerresultaat de voldoening de oude scheertechniek te beheersen. Tijdens onze scheercursus leer je dit scheerritueel beheersen en maak je het je meester. Zo kun jij ook thuis genieten van een heerlijke scheerbeurt!

In verband met de geldende corona-maatregelen is het voor ons nu onmogelijk om scheercursussen aan te bieden. Zodra dit weer op verantwoorde en veilige wijze kan voor alle deelnemers zullen wij nieuwe data toevoegen. Wij hopen op je begrip en zien je graag snel terug. 


Scheersalon scheercursus

Voor wie is deze cursus? 

Iedereen die zich wil gaan scheren met het klassieke open scheermes. Natscheren is namelijk een van de fijnste manieren om je te scheren. Jezelf op de juiste manier scheren met het authentieke open scheermes geeft je behalve een comfortabel verkregen strak scheerresultaat de voldoening de oude scheertechniek te beheersen.

Wat houdt de cursus in?

Bij Scheersalon bieden we twee verschillende cursussen aan: Experience en Advanced.

  • De Experience scheercursus is bedoeld voor beginnende natscheerders die kennis willen maken met het authentieke open scheermes.
  • De Advanced scheercursus gaat dieper in op jouw ervaringen met het authentieke scheren. Samen gaan we de problemen waar jij tegenaan loopt tijdens het scheren, oplossen.

Enkele onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn de geschiedenis van het open scheermes, het perfecte scheerzeep aanmaken, het scheren zelf, de ultieme nabehandeling, en allerlei andere praktische punten die te maken hebben met het scheren en de te gebruiken materialen.

Je kunt tijdens de training je eigen scheermes meenemen of gebruik maken van een open scheermes dat wij beschikbaar stellen. Uiteraard kun je ook na de cursus een scheermes of ander product aanschaffen. Je weet nu immers welke scheerproducten en -artikelen bijdragen tot jouw ideale scheerbeurt.

De scheercursus: hoe en wat?

De cursus wordt gegeven door onze barbier Jeroen. Met meer dan 30 jaar scheerervaring in de barbershop en zelf fanatiek gebruiker van het authentieke scheermes, kan hij als geen ander alle facetten van het natscheren met de straight razor (het authentieke open scheermes) met je delen.

De cursus wordt in groepen van maximaal 6 personen gegeven. Er is genoeg ruimte voor persoonlijk advies van Jeroen en het stellen van vragen. De sfeer is altijd gemoedelijk; mannen onder elkaar! Daarom leent de scheercursus zich ook bij uitstek voor een uitje met wat vrienden. Zo leer je het authentieke scheren én elkaar beter kennen. Neem voor een workshop met een groep van 5 of 6 personen contact met ons op voor een scheercursus op maat.

    • De Experience scheercursus kost € 55 per persoon
    • De Advanced scheercursus kost € 40 per persoon

De scheercursus: waar en wanneer?

De cursus wordt standaard gegeven op zaterdagen om 12.00 uur en duurt zo’n 4 uur: we nemen de tijd die het nodig heeft om de vaardigheden onder de knie te krijgen. De cursus wordt gegeven op ons nieuwe adres in Eersel.

Neem voor informatie, of om je in te schrijven, telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 0497-760606. Ook kunt je een e-mail sturen naar info@scheersalon.nl of middels de contactpagina van de website. Let op: je inschrijving is pas definitief wanneer het cursusgeld is voldaan.

Algemene voorwaarden

Scheersalon behoudt zich het recht voor om een geplande cursus te annuleren of te verplaatsen naar een nader te bepalen datum of locatie, zonder dat Scheersalon hiervoor financieel aansprakelijk gesteld kan worden. Scheersalon kan niet aansprakelijk gesteld worden voor materiële en/of geleden schade ten aanzien van de deelnemers veroorzaakt tijdens de workshop. Scheersalon is niet aansprakelijk voor mogelijke fysieke schade die deelnemers en/of modellen oplopen tijdens de cursus door eigen toedoen. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 10 dagen voor aanvang van de cursus, daarna betaalt u 50% van het cursusbedrag.

Interesse? Neem contact met ons op!

© Scheersalon 2019

  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.