9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden

Alles over scheerzeep en scheercrème 

Het gebruik van een scheerzeep of scheercrème is een absolute must voor een comfortabele en gladde scheerbeurt. Welke variant ideaal is voor jouw type huid en baardgroei is niet altijd makkelijk te bepalen.

Scheerzeep wordt in vele varianten aangeboden. Zo is er harde scheerzeep (in tabletvorm of als stick) en zachte scheercrème. Allebei worden gebruikt om een romig scheerschuim van te maken. Beiden zijn optimaal werkzaam wanneer ze aangebracht en opgeschuimd worden met een scheerkwast. Om te weten wat voor jou het beste werkt is het belangrijk om te weten wat de functie is van een scheerzeep of scheercrème.

Drie dingen die je scheerzeep of scheercrème moet doen

Een scheerzeep of scheercrème moet aan drie eisen voldoen op een optimaal resultaat te kunnen waarborgen. Beter gezegd; een scheerzeep of scheercrème laat jouw huid en baardharen drie stappen doorlopen op weg naar een comfortabele scheerervaring met optimaal resultaat.

1. Oplossen van de huidvetlaag
Je huid en baardharen worden beschermd door een huidzuurmantel. Dit is een lichaamseigen stof, opgebouwd uit talg en zweet, die je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. Scheerproducten moeten allereerst deze huidvetlaag doorbreken om je baardharen optimaal te kunnen verzachten.

2. Verzachten van de baardharen
Nadat de huidvetlaag doorbroken is, kan een scheerzeep of scheercrème de baardharen verzachten. Dat gebeurt doordat je baardharen water uit het scheerschuim absorberen. Je haren zwellen hierdoor en worden zacht. Een zachte baardhaar is makkelijker af te scheren. Dat is ook vriendelijker voor je huid. Tevens verklein je daarmee de kans op stukgetrokken haren, waardoor ook de kans op ingegroeide baardharen vermindert. Je scheermes krijgt het ook minder zwaar te verduren, wat de levensduur positief zal beïnvloed worden.

3. Bescherming en hydratatie van de huid
De luchtbellen waaruit het scheerschuim is opgebouwd vormen een beschermend en geleidend laagje op je huid. Het mes glijdt zo met minder weerstand over je huid. Scheerzeep en scheercrème houden je huid soepel en verzorgd. Een rijke en romige laag scheerschuim is perfect voor een veilige en gecontroleerde scheerbeweging, en minder irritatie achteraf.

Scheersalon informatie - Scheerzeep of scheercrème opkloppen

Scheercrème of scheerzeep?

Scheercrème is voornamelijk opgebouwd uit zachte kaliumzeep en laat zich laat zich gemakkelijk opschuimen. De luchtige en smeuïge textuur van scheercrème maakt het verleidelijk meer product te gebruiken dan nodig is. Scheercrème klop je met een vochtige scheerkwast snel op tot een romig en rijk scheerschuim. Ook zijn er brushless scheercrèmes – deze kun je direct met hand op de huid inmasseren, zonder gebruik van een scheerkwast.

Scheerzeep daarentegen klop je op en breng je masserend aan op de huid mét een scheerkwast. Scheerzeep is voornamelijk opgebouwd uit harde natriumzeep. Deze scheerzeep is een authentieker product dan scheercrème, met een rijkere geschiedenis. Het heeft een vaste textuur en is zuiniger in gebruik dan een scheercrème. Het vergt mogelijk iets meer tijd en vaardigheid tot het de perfecte rijke schuimconditie bereikt. Voor menig natscheerder is dit geen nadeel maar juist een gewaardeerd deel van de beleving.

Vind jouw favoriete scheerzeep of scheercrème

Scheersalon selecteerde voor jou een brede collectie scheerzepen en scheercrèmes. Geniet van de traditionele scheerbeleving met een romig en rijk scheerschuim.

Voor iedere huid, iedere baard en ieder seizoen van het jaar – voor jouw optimale scheerbeleving moet je bij Scheersalon zijn.