9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Scheersalon informatie - scheren voor vrouwen - sfeer Boker

Scheren voor vrouwen

Iedereen is anders en niemand is hetzelfde. Voor vrouwen zijn er daarom andere scheermessen en producten die we aanbevelen dan bij de meeste mannen. Dit zijn onze scheertips voor vrouwen.

De huid van de vrouw

De vrouwenhuid is gevoeliger en dunner dan de huid van de meeste mannen. Bovendien scheren vrouwen andere plekken dan de man: de oksels, de benen, en de bikinilijn. De vrouwenhuid vergt dus speciale aandacht. Gelukkig zijn er allerlei scheer- en verzorgingsproducten die bijzonder geschikt zijn voor de vrouwenhuid.

Scheersalon informatie -  Scheren voor vrouwen
Wat vindt onze Jeroen van dit product?

Beste scheermes voor vrouwen?

Omdat de vrouwenhuid anders is dan de mannenhuid zijn er ook andere scheermessen die we aanraden. Allereerst is dat de safety razor (ook wel veiligheidsscheermes genoemd), een scheermes dat gebruik maakt van verwisselbare enkelvoudige mesjes. Een safety razor heeft een mild maar effectief scheerkarakter. Het neemt niet alleen de ongewenste haartjes weg maar ook veel negatieve neveneffecten zoals scheerirritatie, ingegroeide haartjes en ontstekingen. Een safety razor zal het scheren veraangenamen.

De tweede optie is om een scheermes met verwisselbaar cartridge-systeem te gebruiken. In plaats van de dure Venus-scheermesjes raden we je Mach3 aan. Dit systeem heeft geen 5, maar 3 mesjes. Dat is minder belastend voor de huid en zorgt in elk geval voor een betere afvoer van zeep- en haarresten dan de 5-bladige Venus-varianten. (Een ‘vollopend’ scheermes en bijkomende gevolgen kunnen overigens ook bij een 3-bladig systeem voorkomen. Daarom adviseren wij altijd een safety razor boven een cartridge-systeem.) Ook is de scheerkop kleiner en daardoor meer wendbaar dan de grote koppen van Venus-cartridges. Met een razorpit kun je deze mesjes scherpen, wat hun levensduur verlengt. Let wel: als je van jezelf al een gevoelige huid hebt kan ook een cartridge-systeem met 3 mesjes al leiden tot een geïrriteerde huid. Kortom: less is more.

Scheersalon informatie -  Scheren voor vrouwen
Wat vindt onze Jeroen van dit product?
Scheersalon informatie - scheren voor vrouwen - verschillende safety razors

Bereid je huid voor op het scheren

Een goede voorbereiding is het halve werk, want daarmee wordt jouw scheerbeurt dubbel zo effectief. Neem van tevoren een warme douche of warm bad. Daarna bereid je je huid optimaal voor door een preshave te gebruiken. Deze verzacht je haren en geeft jouw huid een beschermend laagje, waardoor je comfortabeler kunt scheren.

Ook een douchegel met scrub-werking is een goed idee. Zo verwijder je dode huidcellen, die anders jouw scheermes verstopt kunnen doen raken. Jouw scheerbeurt wordt daardoor effectiever met minder kans op ingroeiende haartjes, bultjes of ontstekingen.

Scheersalon informatie -  Scheren voor vrouwen
Wat vindt onze Jeroen van dit product?

Met of zonder scheerkwast?

Voor een comfortabele scheerbeleving adviseren we het gebruik van een scheerkwast in combinatie met scheerzeep. Het is namelijk bewezen dat dit de haren verzacht, waardoor de kans op huidirritatie het kleinst is. Daarbij is een scheerkwast met fiberhaar het zachtste, en daarmee ook het beste voor de vrouwenhuid. Met een scheerkwast kun je een rijk en romig scheerschuim maken en dat vervolgens op het te scheren gebied aanbrengen. Hoe je dat doet zie je hier. Scheerschuim beschermt jouw huid tijdens het scheren en zorgt ervoor dat je de haren comfortabel af kunt scheren voor een glad eindresultaat.

Wil je scheren zonder scheerkwast? Dan ben je aangewezen op scheerschuim uit een bus of uit een tube. Scheerschuim uit een bus bevat kunstmatige bestanddelen die het effect van handmatig opgeklopt scheerschuim proberen na te bootsen. Dit kan een irriterend effect op je huid hebben. In dat geval gebruik je liever scheerschuim uit een tube, of nog beter: authentieke scheerzeep in combinatie met eerdergenoemde scheerkwast.

Scheersalon informatie -  Scheren voor vrouwen
Wat vindt onze Jeroen van dit product?
Scheersalon informatie - scheren voor vrouwen - been scheren

Verzorgingsproducten voor vrouwen

Diverse bodylotions en body butters in ons assortiment zijn bijzonder geschikt voor huidtypes die meer gevoelig zijn. Met name de body butter is zeer geschikt voor de gevoelige huid na het scheren. Of wat dacht je van een heerlijk verkoelend en verzachtend talkpoeder? De producten die we voor je hebben geselecteerd hebben een aantrekkelijke unisex geur.

Heb je ondanks al deze tips nog steeds last van bultjes na het scheren? Kalmeer direct na het scheren je huid dan met aluinsteen. Aluin heeft een desinfecterende werking en sluit je poriën direct na het scheren. Hierdoor is aluin ook een natuurlijke anti-transpirant (tip!).

Scheersalon informatie -  Scheren voor vrouwen
Wat vindt onze Jeroen van dit product?
Scheersalon informatie - scheren voor vrouwen - verzorging na het scheren

Scheermes voor vrouwen bij Scheersalon

Scheren is namelijk niet enkel aan mannen voorbehouden; scheren doet iedereen. Of je nu op zoek bent naar een veiligheidsscheermes of een verzorgingsproduct, bij Scheersalon vind je het. Wat je ook zoekt, we helpen je graag verder. Neem voor vragen of meer informatie dus contact met ons op.

Scheersalon informatie -  Scheren voor vrouwen
Wat vindt onze Jeroen van dit product?
Scheersalon informatie - scheren voor vrouwen - sfeer vrouw