Klassiek Scheren informatie

Klassiek scheren: open scheermes of safety razor?

In dit artikel vind je:

Verlangen naar het klassiek scheren met open scheermes en safety razor

Daar sta je weer, met je perfect doorontwikkeld meer-bladig scheersysteem. Nauwelijks te onderscheiden van het - roze - Venus scheermes van je vrouw. Hoe heeft het ooit zover kunnen komen?

Scheren met meer-bladig scheermes 

Stap over op het authentieke scheren

Een scheerbeurt betekende iets – mannelijke verzorging was een vaardigheid die werd overgedragen van vader op zoon. Je schoor jezelf nadat je je gezicht ingezeept had met een heerlijk warm en rijk scheerschuim met het ultieme gereedschap voor een gladde huid. Authentiek, zonder irritatie en een minimale kans op ingegroeide baardharen en ontstekingen. Een goede scheerbeurt – met een authentiek open scheermes – is bijna een verloren kunst. Steeds vaker zien we bij mannen van de huidige generatie het verlangen groeien naar de oude manier van scheren – de authentieke manier.

Waarom kies je voor de klassieke manier van scheren

De sfeer die rond de authentieke scheerbeurt hangt kan een reden zijn om een safety razor of klassiek open scheermes aan te schaffen. Het scheerresultaat – lekker glad, geen irritatie of ingegroeide baardharen – maakt je een fan voor het leven. En dan heb ik het nog niet eens over de kostenbesparing gehad.

Kostenbesparing bij het klassiek scheren

Er was eens een tijd, meer dan 100 jaar geleden, dat er geen verwisselbare mesjes bestonden. Mannen moesten voor het scheren hun mes scherpen voor een comfortabele scheerbeurt. King Camp Gillette had rond die periode al het briljante besef dat er veel geld te verdienen viel aan het produceren van scherpe vervangmesjes die na gebruik weggegooid worden. Na de introductie van de eerste safety razor en double edge blades in 1911 heeft de ontwikkeling niet stilgestaan. De huidige cartridge scheersystemen groeiden in het aantal mesjes en natuurlijk de kosten. De marketingmachines van de producenten laten ons geloven dat dit een goede ontwikkeling is voor de scherende man. 

Gelukkig is de safety razor op de markt gebleven. Anno nu zien we dat de safety razor of het krabbertje verder verfijnd en ontwikkeld wordt. Een goede ontwikkeling voor de man die zich glad wil scheren tegen een geringe kostprijs. Een goede safety razor koop je al voor iets meer dan € 25,- en is bij goed gebruik een investering in vele jaren scheerplezier. De double edge blades kosten je rond de € 0,25 per stuk en zijn gemiddeld goed voor zo’n 8 scheerbeurten.

scheren met een safety razor 


Lees hier meer over de safety razor

Ga je voor de ultiem authentieke manier van scheren dan kies je voor het klassiek open scheermes of straight razor. Rond 1680 geïntroduceerd en tot op de dag van vandaag het meest vriendelijke scheersysteem op de markt. Scheren met het klassiek open scheermes moet je leren.

Heb je eenmaal de techniek onder controle, scheer je jezelf glad zonder irritatie met de minste kosten. De aanschaf van vervangmesjes is dan verleden tijd. Bespaar jezelf duizenden euro’s en scheer je met het meest huidvriendelijke systeem zónder ingegroeide baardharen en ontstekingen.

 

scheren met een open scheermes


Lees hier meer over het klassiek open scheermes