Martin de Candre

"Ambachtelijke zepen, geproduceerd met zeldzame en uitzonderlijke knowhow – sinds 1974" 

Het familiebedrijf Martin de Candre, is gespecialiseerd in zeepproductie volgens de traditionele Marseille-methode. De basis van de producten bestaat enkel uit puur natuurlijke, plantaardige oliën. Het is nog een van de zeldzaam Franse bedrijven die hun verzeping zelf uitvoeren. In november 2000 ontving de zeepfabriek het label "Loire Valley World Heritage" (UNESCO).

In de jaren 70 van de vorige eeuw vestigden Dominique en Rosine Dauge zich als boerenbedrijf op hun 12e eeuws familielandgoed aan de buitenrand van het dorp Fontevraud L'Abbaye. Zoekende naar een nevenactiviteit voor het agrarisch bedrijf, ontmoette ze Chapuis, een chemicus gespecialiseerd in het maken van zeep. Vele jaren heeft Rosine geïnvesteerd om de kennis en vaardigheden van deze grootmeester in zeepbereiding eigen te maken. De huidige reputatie van de Martin de Candre scheer- en andere zepen en verzorgingsproducten zegt voldoende over haar ambachtelijke vaardigheden, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen. 

Vandaag heeft haar dochter Hélène de leiding over het bedrijf. Het bloeiende bedrijf weet de hedendaagse eisen voor de cosmetische industrie te integreren in de productie van scheer- en andere zepen van 100% plantaardige oorsprong. De productievorm is tot op de dag van vandaag ambachtelijk. Bezige handen verrichten administratieve zaken, mixen, persen, schrapen, snijden, stempelen, kloppen en vormen de producten. Na een lange droogtijd zijn de zepen, van een uitzonderlijke kwaliteit, klaar voor gebruik. 

 Bekijk hier ons volledige assortiment Martin de Candre producten.

Martin de Candre Brand
Merknaam: Martin de Candre
Land: Frankrijk
Stad:Fontevraud L'Abbaye
Sinds:1974
Producten:Scheerzepen