Merk

De Merken van Scheersalon

Acca Kappa

Acca Kappa

"De kracht van eenvoud"

Acca Kappa is opgericht in 1869 in de buurt van Venetië, Italië. De focus van het bedrijf op dat moment was de productie van kwaliteitsproducten haarborstels en accessoires. Acca Kappa werd al snel de officiële leverancier van borstels van koningin Elizabeth en de Koninklijke Familie. Vandaag de dag is het bedrijf is de grootste fabrikant van kwaliteitsborstels in Italië.

 

Merknaam: Acca Kappa H. Krull & Co.
Land: Italië
Stad: Treviso
Sinds: 1869
Producten: Scheerzeep, Verzorging, Baardverzorging
   

Lees meer Bekijk producten


Acca Kappa

Acqua di Parma

"De stijl van Italiaanse signori"

Het is 1916 wanneer de Italiaanse baron Carlo Magnani de wereld rondreist. Hij brengt bezoeken aan de epicentra van cultuur van toen: Parijs, Londen, New York. Het is daar dat zijn inspiratie is geboren voor geuren die voorbestemd zijn voor de eeuwigheid. 

 

Merknaam: Acqua di Parma
Land: Italië
Stad: Parma
Sinds: 1916
Producten: Scheer- en verzorgingsproducten
   

Lees meer Bekijk producten


Ardennes Coticule

Ardennes Coticule

"Exclusieve slijpstenen uit de Belgische Ardennen"

Ardennes, gesticht in 1998, zet de bedrijvigheid voort waarmee de eerste uitbater, de ateliers Burton, in 1865 is gestart. Dit houdt in de exploitatie van de steengroeven en de productie en verkoop van leisteen voor verschillende toepassingen. Ardennes is gespecialiseerd in de welgekende slijpsteen Coticule, ook Steen van Vielsalm of Belgische Brokken genoemd.

 

Merknaam:Ardennes Coticule
Land: België
Stad: Vielsalm
Sinds: 1790
Producten: Slijpstenen
   

Lees meer Bekijk producten


Atto Primo

Atto Primo

"Atto Primo, The Barber's Brush"

Atto Primo is geboren uit het idee van de herziening van de grote traditie van het scheren, de eerste wet (Primo Atto) van een Man's Day, die graag vanzelf houdt en zorgt voor details.
Innovatie en design, strikt gemaakt in Italië, hebben het leven gegeven aan een nieuw concept van Professional Barber Bush, geschikt voor de meest veeleisende klanten.

 

Merknaam: Atto Primo
Land: Italië
Stad: Rome
Sinds: 2016
Producten: Scheerkwasten
   

Lees meer Bekijk producten


Beardburys

Beardburys

"Beleef het barber-moment nu ook thuis"

Manuel Caberol nam tijdig de heropleving van de barbershop én de waardering voor de daar uitgevoerde behandelingen waar.

Met zijn Carobels ontwikkelingsteam ontwikkelde hij Beardburys. Professionele barber producten voor de baardverzorging, haarstyling en scheerbeleving van de man anno nu. Beardburys voor een optimale beleving en verzorging in de barberstoel en bij jou thuis.

 

Merknaam: Beardburys
Land: Spanje
Stad: León
Producten: Haarverzorging, baardverzorging
   

Lees meer Bekijk producten


Beard Pride

Beardpride

"Strictly for Men"

Beard Pride is een familiebedrijf dat staat voor baardverzorging van natuurlijke producten. Bij Beardpride komen er geen kunstmatige bestanddelen of parfum aan te pas. In plaats daarvan kiest men voor etherische oliën en aroma’s. Ieder product vol liefde handgemaakt. De natuurlijke producten van Beardpride bestaan uit een uitgebreide collectie Baardoliën, Baardbalsem, Baardwax, Tropic Butter en scheerolie.

 

Merknaam: Beardpride
Land: Duitsland
Stad: Elsdorf
Sinds: 2015
Producten: BaardverzorgingScheerolie
   

Lees meer Bekijk producten


Beards Grooming

Beards Grooming

"Baardverzorging met BRDS Grooming"

Het robuust ingegraveerde BRDS Grooming logo plaatsen we trots in de ergonomisch gevormde perenhouten borstels. De ultieme kwaliteit wildzwijnenhaar met het ongelijke oppervlak verdeeld optimaal de natuurlijke oliën en vetten. Ook voor de baarddragers met een voorkeur voor niet varkensharen borstels bieden we een efficiënte baardborstel met een mix van paarden- en synthetische haren.

 

Merknaam: Beards Grooming
Land: Nederland
Stad: Bladel
Sinds: 2015
Producten: Baardborstels
   

Lees meer Bekijk producten


Böker

Böker

"Sinds 1869 producent van messen met het boompje"

De beroemde messen met het boom-merk worden vervaardigd in de Duitse messenstad Solingen. De geschiedenis van Böker kende roerige tijden, maar passie en enthousiasme overwint. Vandaag de dag is Böker beroemd over de hele wereld als producent van een ongeëvenaarde verscheidenheid aan messen. En geldt de fabriek als grootste fabrikant van Europa van scheermessen, sportmessen en collectors messen.

 

Merknaam: Hans Böker GmbH & Co.
Land: Duitsland
Stad: Remscheid
Sinds: 1919
Producten: Open scheermessen
   

Lees meer Bekijk producten


Acca Kappa

Castle Forbes

"100% natuurlijke originaliteit en verfijning in elite verzorging"

Deze kleine Schotse parfumerie werd 18 jaar geleden opgericht in de schaduw van het imposante Castle Forbes aan de oevers van River Don in Aberdeenshire. Een unieke selectie geuren, gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, vangen de essentie van het Schotse landschap. Een minutieus productieproces zorgt ervoor dat deze producten het Forbes familiewapen mogen dragen. 

 

Merknaam: Castle Forbes
Land: Schotland
Stad: Aberdeenshire
Sinds: 2002
Producten: Scheer- en verzorgingsproducten
   

Lees meer Bekijk producten


Cella Milano

Cella Milano

"Dal 1899"

Een waar gebeurd verhaal ...
Terug in de tijd toen de barbier een plek in de maatschappij innam waar de man zichzelf kon zijn. Een plek om tot zichzelf te komen en te genieten, zijn haren te laten knippen, zich te laten scheren en te communiceren. Alles in de Barbershop was mannelijk; het decor, gespreksonderwerpen en behandelingsrituelen. In die tijd hadden mannen hun eigen geur- en verzorgingsproducten.

In deze tijd, terug in 1899 was het dat meester zeepmakers en parfumeurs samenkwamen in het hart van Milaan. 

Merknaam: Cella Milano
Land: Italië
Stad: Milaan
Sinds: 1899
Producten: Scheerproducten, Verzorging
   

Lees meer Bekijk producten


Clubman Pinaud

Claus Porto

“Met hart en ziel gemaakte verzorgingsproducten uit Porto”

Claus Porto is de onwaarschijnlijke samensmelting van twee Europese identiteiten toen de Duitse heren Ferdinand Claus en Georges Schweder in 1887 hun zeep- en parfumfabriek ‘Claus & Schweder’ openden in het prachtige historische Porto. Zouden zij voorzien hebben dat hun merknaam ruim 130 jaar later uitgegroeid zou zijn tot een vooraanstaand schoonheids- en parfumhuis dat wij nu kennen onder de naam Claus Porto?

 

Merknaam: Claus Porto
Land: Portugal
Stad: Porto
Sinds: 1887
Producten: Verzorgingsproducten
   

Lees meer Bekijk productenClaus Porto

Clubman Pinaud

“Wereldberoemd sinds 1810”

De Fransman Édouard Pinaud had al op 13-jarige leeftijd zijn passie gevonden: het maken van parfums. Op zijn twintigste opende hij zijn eerste parfumerie. Later zou hij het schoppen tot hofleverancier van Napoleon III, en was hij de oprichter van het merk Pinaud. Na ruim twee eeuwen is het merk nog steeds een van de meest vooraanstaande namen op het gebied van baard- en gezichtsverzorging. Zo’n dertig jaar geleden werd het Franse bedrijf overgenomen door American International Industries. Sindsdien kennen we het onder de naam Clubman Pinaud.

 

Merknaam: Clubman Pinaud
Land: Frankrijk / Vereningde Staten
Stad: Parijs / Los Angeles
Sinds: 1810
Producten: HaarverzorgingTalkpoederAftershave
   

Lees meer Bekijk producten


Doctor Bald

Doctor Bald

"#ProudToBeBald"

Onderzoek wijst uit dat 25% van de 25-jarige mannen door een wijkende haarlijn te maken krijgt met kaalheid. Dat percentage is groeiende. Daarom was het vreemd dat er geen verzorgingsproducten op de markt waren, specifiek ontworpen voor de dermatologische behoeften van een kale hoofdhuid. Dit kon niet meer, vond Juanjo, oprichter van Dr. Bald. Juanjo is #proudtobebald en vond dat het hoog tijd werd dat er een verzorgende proucten kwamen voor kale mannen zoals hij. 

 

Merknaam: Doctor Bald
Land: Spanje
Stad: Léon
Producten: Verzorging
   

Lees meer Bekijk producten


Dovo Solingen

Dovo Solingen

"Dovo: Meesterwerken in staal"
Dovo Steelware is opgericht in 1906. Dovo was in het begin was het puur een fabriek voor de productie open scheermessen met een eigen smederij. Later kwamen ook scharen in het assortiment omdat de vraag naar open scheermessen, vanwege de introductie van het elektrische scheermes, terug liep. In de jaren 50 was er behoefte aan herstel na jaren van verval.

 

Merknaam: Dovo Steelware
Land: Duitsland
Stad: Solingen
Sinds: 1906
Producten: Open Scheermessen, Shavettes
   

Lees meer Bekijk producten


D.R. Harris & CO LTD

D.R. Harris

"Handgemaakt volgens een 200 jaar oude traditie uit Londen"

D.R. Harris & CO LTD, een van de oudste apotheken van Londen is al meer dan 200 jaar gevestigd in St James’s Street. Dit familiebedrijf staat bekend om het aanbod van hoogwaardige scheerproducten voor mannen. Het merendeel van deze producten worden nog steeds geproduceerd volgens traditionele methoden.

 

Merknaam: D.R.. Harris & Co
Land: Engeland
Stad: Londen
Sinds: 1790
Producten: Scheerzeep, VerzorgingScheerkwasten 
   

Lees meer Bekijk producten


Edwin Jagger

Edwin Jagger

"The World's finest hand made shaving accessories by Sheffield's Master Craftsmen"

Samen met een aantal vakbekwame ambachtslieden uit Sheffield begon Neil Jagger in 1988 met het ontwerpen en vervaardigen van diverse hoogwaardige scheerproducten onder de naam van zijn grootvader: Edwin Jagger. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider op het gebied van scheermessen, scheerkwasten en men’s groomingproducten.

 

Merknaam: Edwin Jagger
Land: Engeland
Stad: Sheffield
Sinds: 1988
Producten: Verzorginsproducten, Scheermessen, Scheersets, Scheerkwasten
   

Lees meer Bekijk producten


FEATHER

Feather

"Ongeëvenaarde scherpte en precisie"

FEATHER Safety Razor Co., Ltd. is een typisch Japans bedrijf uit Osaka en zijn al sinds 1932 bezig met de ontwikkeling van scheermessen. Door de hoge kwaliteitseisen is Feather een van de toonaangevende producten van scheermessen in de wereld. De vervangmesjes, zowel voor de safety razor als de open scheermessen worden door kenners al de scherpste in de markt gezien.

 

Merknaam: FEATHER Safety Razor Co., Ltd
Land: Japan
Stad: Osaka
Sinds: 1932
Producten: Safety Razor, Scheermesjes
   

Lees meer Bekijk producten


Fitjar Islands

Fitjar Islands

"Ambachtelijke producten uit Noorwegen"

Fitjar Islands is een moderne en ambachtelijke zeepproducent gevestigd aan de westkust van Noorwegen.

Merknaam: Fitjar Islands
Land: Noorwegen
Stad: Fitjar
Sinds: 2014
Producten: Scheerzepen
   

Lees meer Bekijk producten


Floid

Floïd

"Voor de echte man"

Als het gaat om verzorgingsproducten voor de man is het merk Floid een begrip in Spanje. Deze producten zijn al sinds 1932 verkrijgbaar en zijn dan ook over de gehele wereld geliefd en bekend.

 

Merknaam: Floïd
Land: Spanje
Stad: Barcelona
Sinds: 1932
Producten: ScheerproductenHaarverzorging, Scheerolie
   

Lees meer Bekijk producten


Focus

Focus

"Focus"

Al 101 jaar actief op het gebied van professionele styling. De ervaring en kennis van materialen zorgen voor hoogwaardige scheerproducten

 

Merknaam: Focus
Land: Italië
Stad: Milaan
Sinds: 1915
Producten: Scheermessen
   

Lees meer Bekijk producten


Gentlemens Tonic

Gentlemen's Tonic

"Ontwikkeld door meester-barbiers"

Gentlemen's Tonic is een uniek concept dat werd opgericht als traditionele Barbershop in het hart van statige wijk Mayfair, grenzend aan Hyde Park, in het hart van Londen. Het is juist daar waar medewerkers van respectabele kantoren uit de zakelijke en financiële markt zich een moment willen onttrekken aan de altijd aanwezige stress. Quality time en kwaliteits-behandelingen, de ideale bakermat voor het ontstaan van een kwaliteitsproduct.

 

Merknaam: Gentlemen's Tonic
Land: UK
Stad: London
Sinds: 2011
Producten: Scheerproducten, Verzorgingsproducten, Scheerartikelen
   

Lees meer Bekijk producten


Giesen & Forsthoff

Giesen & Forsthof

"Kwaliteit opgedaan uit ervaring"

In 1920 startte Paul Giesen en Eugen Forsthoff met het opzetten van hun bestek en gereedschap bedrijf in Solingen. Het duurde niet lang voordat de producten van Giesen & Forsthoff in heel Europa bekendheid verwierven. Sinds die tijd kwamen de merken G+F en Timor synoniem te staan voor producten die voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen.

 

Merknaam: Giesen & Forsthoff
Land: Duitsland
Stad: Solingen
Sinds: 1920
Producten: Safety Razors
   

Lees meer Bekijk producten


Herold Solingen

Herold Solingen

"Onovertroffen"

Herold is een succesvol Solinger bedrijf wat al sinds 1919 kwalitatief hoogwaardige scheerriemen en spanriemen vervaardigd.

 

Merknaam: Herold Solingen
Land: Duitsland
Stad: Solingen
Sinds: 1919
Producten: Scheerriemen, Spanriemen
   

Lees meer Bekijk producten


Kasho Kai

Kasho Kai

"Made in Japan, designed to love"

Mode, lifestyle, mediawereld - Japan is zijn tijd ver vooruit. Wat zich gaat ontwikkelen, Tokyo heeft het al. Japanse producten genieten een grote populariteit in de wereld. Kai producten hebben al lange tijd een cult-status in Japan met een onmiskenbare mate van erkenning.

 

Merknaam: Kasho Kai
Land: Japan
Stad: Tokyo
Sinds: 1908
Producten: Open Scheermessen, Scheermesjes
   

Lees meer Bekijk producten


Marram Co

Marram Co

"Scheren als beleving"

Als je de lijfspreuken van Marram Co combineert kom je uit bij de grondbeginselen van dit jonge bedrijf: functionaliteit en design die in het teken staan van gebruiksgemak. Bereid je optimaal voor en belééf jouw scheerbeurt. Pure materialen en innovatief design geven jou een product dat als vanzelfsprekend in je hand ligt. Scheren wordt een beleving. En dat zou het ook moeten zijn.

 

Merknaam: Marram Co
Land: Ierland
Stad: North Dublin
Sinds: 1869
Producten: Verzorgingsproducten, Scheerkwasten, Scheermessen
   

Lees meer Bekijk producten


Marvis

Marvis

"De haute cuisine onder de tandpasta's"

Marvis werd in 1958 geregistreerd door Graaf Franco Cella Di Rivara in Florence, Italië. De hooggekwalificeerde producten kenden hun glorietijd in de jaren ’70.  Met name de effectiviteit voor rokers bracht het merk grote wereldfaam. Sinds 1997 is het merk Marvis eigendom van Ludovico Martelli SRL. De tandpasta’s en mondverzorgingsproducten worden nog steeds in Florence geproduceerd volgens de traditionele methode en kwaliteitsstandaard.

 

Merknaam: Marvis
Land: Italië
Stad: Florence
Sinds: 1958
Producten: Tandpasta, mondwater
   

Lees meer Bekijk producten


Merkur

Merkur Solingen

"Merkur: Meesterwerken in staal"

Merkur is een onderdeel van Dovo Steelware en is opgericht in 1996. Dovo was in het begin was het puur een fabriek voor de productie open scheermessen met een eigen smederij. Later kwamen ook scharen in het assortiment omdat de vraag naar open scheermessen, vanwege de introductie van het elektrische scheermes, terug liep. In de jaren 50 was er behoefte aan herstel na jaren van verval.

 

Merknaam: Merkur Solingen (Part of Dovo Steelware)
Land: Duitsland
Stad: Solingen
Sinds: 1996
Producten: Scheermessen, Scheermesjes
 

Lees meer Bekijk producten


Mondial

Mondial Shaving

"Italiaanse klasse"

Mondial is in 1908 ontstaan in het Italiaanse Florence, uit een grote passie voor het scheren. Mondial begon met de productie van unieke ambachtelijke scheercrème ongeveer 15 jaar geleden met slechts 2 geuren: Mandorla (amandel) en Sandalo (Sandelwood). Het succes van deze hoogwaardige producten heeft Mondial doen besluiten een breder assortiment aan verzorgingsproducten op de markt aan te bieden.

 

Merknaam: Mondial
Land: Italië
Stad: Firenze
Sinds: 1908
Producten: Scheerartikelen, Scheerproducten, Baardproducten
   

Lees meer Bekijk producten


Mr. Gladstone

Mr. Gladstone

"Jouw voornaamste reisgenoot op zakformaat"

Mr. Gladstone brengt een geheel nieuw concept in drie distinctieve geurlijnen. Verpakt in een handig compact schuifblikje, jouw verzorgende cologne als de perfect metgezel voor onderweg. Iedere geur biedt een eigen identiteit en wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten en oliën. Het handige formaat schuifblikje en de productsamenstelling zorgt ervoor dat deze eau de cologne ook mee mag in de reisbagage. Mr. Gladstone is de beste reisgenoot die je je kunt wensen, hoe kort of hoe lang jouw reis ook is. Er is dan ook geen reden meer om onderweg níet meer lekker en onderscheidend te ruiken. 

 

Merknaam: Mr. Gladstone
Land: Canada
Stad: Toronto
Producten: Cologne
   

Bekijk producten


Mühle

Mühle

"Made in Germany"

Een kwaliteitszegel wat tekenend is voor het aloude vakmanschap van Mühle: de handmatige productie van dassenharen borstels. Slechts een paar deskundigen beheersen dit beroep wat traditionele instrumenten, een scherp oog en vaardige vingers vereist. Zilver tip dassenhaar is kostbaar, dus elke stap bij het inbinden van de borstels moet worden uitgevoerd tot in de perfectie.

 

Merknaam: Hans-Jürgen Müller GmbH & Co.
Land: Duitsland
Stad: Stützengrün
Sinds: 1945
Producten: Scheermessen, Scheersets, Verzorging
   

Lees meer Bekijk producten


Musgo Real

Musgo Real

" Even weg uit de zorgen van alledag met Musgo Real"

Musgo Real werd in de woelige jaren ’30 opgericht door Claus Porto als een echt mannen verzorgingsmerk. Het was 1936 – de wereld was nog maar amper hersteld van de Eerste Wereldoorlog voordat er wereldwijd nieuwe spanningen ontstonden. Er heerste werkloosheid, financiële twijfels, en de vuren van nationalisme laaiden weer op. Musgo Real bood soelaas in deze onzekere tijden. Sinds het ontstaan van het Musgo Real, is het bestaansrecht van het merk nooit afgenomen – behoefte aan degelijke verzorgingsproducten voor de man zijn immers tijdloos.

Merknaam: Musgo Real
Land: Portugal
Stad: Porto
Sinds: 1887
Producten: Scheerproducten
   

Lees meer Bekijk producten


Musgo Real

Officina Artigiana Milano

"Uitsluitend zuiver Italiaans" 

Het Italiaanse bedrijf Officina Artigiana Milano heeft zich toegelegd op het onderzoeken en ontwikkelen van scheer- en cosmetische producten. Het ambachtelijke bedrijf heeft als missie zijn klanten alleen geselecteerde en gecertificeerde producten van de beste kwaliteit aan te bieden, die aan de hoogste normen kunnen voldoen.

Merknaam: Officina Artigiana Milano
Land: Italië
Stad: Milaan
Sinds: 1913
Producten: Verzorging
   

Bekijk producten


Omega

Omega

"Scheerhistorie uit het Italiaanse Bologna"

Omega werd opgericht in 1931 in het Italiaanse Bologna. Na de productie van borstelharen in de beginjaren, ging het bedrijf zich meer richten op de productie van scheer- en verfkwasten. Het familiebedrijf Omega is tot een substantiële speler op de wereldmarkt van verfkwasten, scheerkwasten en scheersets gegroeid. In 1964 verhuisde de fabriek van het oorspronkelijke kleine bedrijfsgebouw naar de huidige locatie.

Merknaam: Omega
Land: Italië
Stad: Bologna
Sinds: 1913
Producten: Scheerkwasten
   

Lees meer Bekijk producten


Osma Rasage

Osma Rasage

"Hoogwaardige scheercultuur uit Frankrijk"

Sinds 1957 produceert Osma hoogwaardige producten ten behoeve van het authentieke nat scheren. Al ruim 60 jaar onderscheidt dit merk zich in thuisland Frankrijk, dat bekend staat om de hoge eisen die zij stelt aan persoonlijke verzorging. Met authenticite

Merknaam: Osma Rasage
Land: Frankrijk
Stad: Crappone
Sinds: 1957
Producten: scheerartikelen
   

Lees meer Bekijk producten


Parker

Parker

""Parker Safety Razors sinds 1973""

Al bijna vier decennia bestaat Parker Safety Razor. De producten worden met de hand vervaardigd en ondergaan een uitgebreide kwaliteitstest. Parker is een familiebedrijf dat trots is op elk product dat wordt geproduceerd.

Merknaam: Parker
Land: India
Stad: New Delhi
Sinds: 1973
Producten: Scheermessen, Scheeraccessoires
   

Lees meer Bekijk producten


Proraso

Proraso

"Het meest verkochte scheermerk van Italië"

De geschiedenis van Proraso gaat terug tot 1908. In dat jaar richtte Ludovico Martelli van Florence een cosmetica bedrijf onder zijn eigen naam. Zijn zoon Piero kwam bij het bedrijf in 1948. Het was in deze tijd dat Proraso de 'crema miracolosa' werd geïntroduceerd aan het Italiaanse publiek. Deze wondercrème kan worden gebruikt zowel voor als na het scheren.

Merknaam: Proraso
Land: Italië
Stad: Caldine
Sinds: 1908
Producten: Scheerartikelen, Baardverzorging, Verzorging
   

Lees meer Bekijk producten


Ralf Aust

Ralf Aust

"Met liefde voor het vak"

Ralf Aust is een van de weinige overgebleven producenten van ambachtelijk geproduceerde authentieke open scheermessen in Solingen. Als ambachtsman uit hart en ziel heeft hij zich vanaf zijn 15e bekwaamd in de vaardigheden waar de regio Solingen om bekend staat: 
“Het produceren van hoogwaardige kwaliteitsmessen”.

 

Merknaam: Ralf Aust
Land: Duitsland
Stad: Solingen
Sinds: 1940
Producten: Open scheermessen
   

Lees meer Bekijk producten


Razorpit

Razorpit

"Razorblade-sharpener"

RazorPit, the Blade-sharpener

 

Merknaam: Razorpit
Land: Denemarken
Stad: Aarhus
Sinds: 2008
Producten: Razorpit blade sharpener
   

Lees meer Bekijk producten


Rockwell Razors

Rockwell Razors

"De safety razor opnieuw uitgevonden"

Rockwell Razors is ontstaan uit het geloof dat de wereld een echt alternatief voor te dure patroonscheermessen en met gimmick gevulde scheerclubs nodig heeft. In een wereld die gedomineerd wordt door rages, vergankelijkheid en kortetermijndenken, bouwen we een familie van klanten die anders denken.

 

Merknaam: Rockwell Razors
Land: Canada
Stad: Toronto
Sinds: 2014
Producten: Scheermessen, Accessoires, Verzorging
   

Lees meer Bekijk producten


Saponificio Varesino

Saponificio Varesino

"100% natuurlijk – 100% Made in Italy"

Toen Bardelli Dante in 1945 weer thuiskwam na de Tweede Wereldoorlog kwam hij erachter dat het leven weer gewoon door ging en dat hij zijn gezin moest kunnen onderhouden. Zijn intuïtie vertelde hem dat ambachtelijk geproduceerde traditionele (scheer)zepen dé manier was. Samen met zijn vrouw Ines begon hij Saponificio Varesino (‘zepen uit Varese’), dat zeventig jaar (en drie generaties) later nog steeds op gemoderniseerde wijze authentieke zepen, scheerzepen en andere producten voor een optimale scheerbeleving produceert volgens de traditionele Marseille-methode.

Merknaam: Saponificio Varesino
Land: Italië
Stad: Varese
Sinds: 1945
Producten: Badzeep, Aftershave lotion, 
   

Lees meer Bekijk producten


The Scottish Fine Soaps Company

The Scottish Fine Soaps Company

"Est. 1974"

Sinds 1974 maakt de Scottish Soap Company prettige handgemaakte en natuurlijke zepen en andere verzorgingsproducten. Daarbij staat niet alleen gebruiksgemak en comfort, maar ook het Schotse landschap centraal. De Scottish Soap Company maakt gebruik van de beste ingrediënten, maar doet dat alleen als de grondstoffen op een verantwoorde wijze gewonnen zijn. Deze Schotten zijn – met recht – trots op hun thuisland, en willen dat land in zijn huidige staat graag behouden voor de toekomst.

 

Merknaam: The Scottish Fine Soaps Company
Land: Schotland
Stad: Stirlingshire
Sinds: 1974
Producten: Aftershave, Scheerzeep, Baardolie, Cologne
   

Lees meer Bekijk producten


Semogue

Semogue

"Al 55 jaar een specialist in scheerkwasten"

Semogue is een uniek familiebedrijf uit Portugal met meer dan 55 jaar, ervaring in het produceren van scheerkwasten. Dit doen ze al sinds jaar en dag op ambachtelijke wijze. In 1955 is het bedrijf door António Augusto da Cruz opgericht in Vila Nova de Gaia (in de buurt van Porto), onder de naam Excelsior.

 

Merknaam: Semogue
Land: Portugal
Stad: Vila Nova de Gaia
Sinds: 1955
Producten: Scheerkwasten
   

Lees meer Bekijk producten


Simpsons

Simpsons

"Handgemaakte scheerkwasten sinds 1919"

Simpson Scheerkwasten worden op grote schaal bewonderd en verzameld door velen. 
Er is iets speciaals met dit merk, met de unieke handvat ontwerpen en het spectaculaire handvat materiaal. 
Ze zijn de belichaming van het traditionele scheren uit Engeland. 

 

Merknaam: Simpsons
Land: Engeland
Stad: Braddan
Sinds: 1919
Producten: Scheerkwasten

Lees meer Bekijk producten


St James of London

St. James of London

"100% Natuurlijke producten"

De producten van St. James of London zijn ontwikkeld door de wereldberoemde Creighton PLC in 1953 rond de zelfde tijd als Londen wat het inluiden van een tweede Elizabethaanse tijdperk. Deze periode gaf aanleiding tot een nieuw ras van Engelse gentleman.

 

Merknaam: St. James of London
Land: UK, Hardware USA
Stad: Londen, Hardware Hinsdale
Sinds: 1953
Producten: Scheermessen, Scheerkwasten, Scheersets, Scheerzeep, Verzorging
   

Lees meer Bekijk producten


Taylor van Old Bond Street
 

Taylor of Old Bond Street


"Familiebedrijf uit Londen sinds 1854"

Taylor van Old Bond Street is opgericht 1 september 1854 door Jeremia Taylor, de overgrootvader van de huidige directeur. Jeremia Taylor opende zijn Hair Treatment Salon in het hart van Londen's West End in Bond Street. Hij had al snel een reputatie in de Britse samenleving voor zijn plantenextract voor haar en hoofdhuid behandeling.

 

Merknaam: Taylor of Old Bond Street
Land: Engeland
Stad: Londen
Sinds: 1854
Producten: Aftershave, Scheerzeep, Verzorging
   

Lees meer Bekijk producten


Tenax

Tenax

"Il Grooming all Italiana"

Tenax wordt gemaakt in Florence, Italië door Ludovico Martelli - de makers van Proraso. Met respect voor de traditionele waarden, blijft Proraso haar producten ontwikkelen. De Tenax serie is een reeks haarfixatie en haarverzorgingsproducten, ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionals uit de internationale Barber- en kapperswereld.

 

Merknaam: Tenax
Land: Italië
Stad: Florence
Sinds: 2017
Producten: Haarverzorging
   

Lees meer Bekijk producten


Valobra

Virgilio Valobra

"Zeepspecialist uit Genua"

Valobra scheerzeep is rijk met natuurlijke amandelolie, is zeer schuimend en belooft een glad scheerresultaat. De zeep dient te worden gebruikt met een scheerkwast, Challis of mok . Ook verkrijgbaar in mentol geparfumeerde versie, voor fris scheren in het warme seizoen.

 

Merknaam: Virgilio Valobra
Land: Italië
Stad: Genua
Sinds: 1903
Producten: Scheerzeep
   

Lees meer Bekijk producten


Vulfix

Vulfix

"Handgemaakte scheerkwasten en accessoires"

Progress Shaving Brush Limited (Vulfix) begon meer dan 60 jaar geleden in Manchester, Engeland. De Vulfix Old Original scheerkwasten worden nog steeds op dezelfde traditionele manier met de hand gemaakt zoals vanaf het begin.Het bedrijf is er trots op een van de oudste en gerespecteerde scheerkwast fabrikanten ter wereld te zijn. 
Vandaag de dag is de Vulfix productie vooral geconcentreerd op de gemiddelde tot hoge kwaliteit scheerkwasten en scheeraccessoires.

 

Merknaam: Progress Vulfix Shaving Brush Ltd
Land: Engeland
Stad: Braddan
Sinds: +/- 1950
Producten: ScheerkwastenAccessoires
   

Lees meer Bekijk producten


Wacker

Wacker Solingen

"Open scheermessen uit Solingen"

Wacker is een succesvol Solinger Bedrijf wat al sinds 1940 op de traditionele manier open scheermessen vervaardigd. Dit gebeurd al van generatie op generatie door deskundige vaklieden met meer dan 50 jaar ervaring. Met deze know-how zorgt Wacker voor een constante kwaliteit van permium scheermessen.

 

Merknaam: Wacker
Land: Duitsland
Stad: Solingen
Sinds: 1940
Producten: Open scheermessen
   

Lees meer Bekijk producten

  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.