Ardennes Coticule informatie

ARDENNES COTICULE

Ardennes Coticule, Exclusieve slijpstenen uit de Belgische Ardennen

Ardennes Coticule, gesticht in 1998, zet de bedrijvigheid voort waarmee de eerste uitbater, de ateliers Burton, in 1865 is gestart. Dit houdt in de exploitatie van de steengroeven en de productie en verkoop van leisteen voor verschillende toepassingen. Ardennes is gespecialiseerd in de welgekende slijpsteen Coticule, ook Steen van Vielsalm of Belgische Brokken genoemd.

De uitbating van de slijpsteen in de Belgische Ardennen gaat terug tot het jaar 1625. Er wordt vastgesteld dat het hier gaat om een unieke afzetting die nergens anders in de wereld voorkomt. Het is een gedurende 480 miljoen jaren gevormd sedimentgesteente bestaande uit grijs-gele vulkanische assen en klei waarin zich harde granaten bevinden. De diameter van deze harde granaten varieert tussen de 5 en 20 micron. Deze granatengrenats zien eruit als een bal met afgevlakte kanten. Aan deze eigenschappen, namelijk hardheid en ronding, zijn de uitzonderlijke kwaliteiten van deze slijpsteen te danken. 
Bekijk hier de video over Ardennes Coticule.Bekijk hier ons Assortiment Ardennes Coticule.

Coticule Slijpsteen

 

Ardennes Coticule Logo

Merknaam: Ardennes Coticule
Land: België
Stad: Vielsalm
Sinds: 1790
Producten: Slijpstenen

Ardennes Coticule Producten

  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.