Mühle Informatie

Mühle Shaving
Inhoud van dit artikel:

Mühle shaving, Made in Germany

Een kwaliteitszegel wat tekenend is voor het aloude vakmanschap van Mühle: de handmatige productie van dassenharen borstels. Slechts een paar deskundigen beheersen dit beroep wat traditionele instrumenten, een scherp oog en vaardige vingers vereist. Silvertip dassenhaar is kostbaar, dus elke stap bij het inbinden van de borstels moet worden uitgevoerd tot in de perfectie.

Mühle stelt deze hoge eisen ook als het gaat de kwaliteit van de materialen geselecteerd voor de handgrepen van borstels en scheerapparaten. Metalen zoals roestvrij staal en messing vereisen een extreem zorgvuldige behandeling. Speciale legeringen en coatings zoals chroom en nikkel zorgen voor de schoonheid, lange levensduur en uitstekende prestaties van de collecties. Er wordt dezelfde zorg besteed aan de selectie van de natuurlijke grondstoffen gebruikt om Mühle zeep te maken, Scheercrèmes en lotions.

Mühle heeft een breed assortiment met o.a. hoge kwaliteit scheerkwasten, hoge kwaliteit Mühle scheermessen en prachtige Mühle scheersets.

Bekijk hier al onze producten van Mühle Shaving.

Muhle scheerkwasten

Geschiedenis

De woorden "Het kan niet worden gedaan" kwamen nooit over de lippen van oprichter PB. Toen, in 1945, hij de eerste scheerkwasten geladen op door paarden getrokken voertuigen had ze verscheept naar de Nieuwe Wereld.

Zijn zoon Hans -Jürgen Müller leid Mühle- Pinsel door moeilijke tijden, het bereiken van herprivatisering in 1990 en het transformeren van de business tot een moderne industriële onderneming met de nadruk op de productie. Onder leiding van Christian en Andreas Müller en 25 medewerkers produceren ze nu meer dan 1,5 miljoen borstels per jaar. Dertig procent is bestemd zijn voor de internationale markten . Vakmanschap, oriëntatie op design en moderne technologieën op het terrein zorgen voor een continue groei. Ondanks een innovatieve aanpak, de derde generatie blijft trouw aan haar erfgoed: "Onze klanten zijn het middelpunt van ons werk, we blijven gedreven door hun tevredenheid en hun behoeften”.

Muhle Stützengrün Duitsland

 

Muhle logo

Merknaam: Hans-Jürgen Müller GmbH & Co.
Land: Duitsland
Stad: Stützengrün
Sinds: 1945
Producten: Messen, Kwasten, Scheersets, Scheerzeep, Verzorging

De Scheersets van Mühle

Mühle - Classic Serie

Het klassieke scheren is een echt ritueel. De manier om schoonheid met waardigheid en stijl te combineren. Om het goede deel van deze traditie te behouden, heeft Mühle de Classic serie ontworpen. Prachtige classic scheerkwasten in een tijdloos ontwerp en de exclusieve Sophist serie. Beide worden gemaakt van de beste materialen. Deze worden vervaardigd van mooi hout, hoogwaardige hars, echte hoorn en porselein. Alle Sophist modellen zijn voorzien van verchroomde metalen delen welke vlekkeloos mooi en vakkundig ontworpen zijn.

Shop MUHLE CLASSIC

Mühle Sophist

Mühle - Traditional Serie

De Traditional serie van Mühle, voor kenners met een hoge standaard. Bij Mühle is het meer dan dat: een klein wonder van precisie, ergonomie en schoonheid. De Safety razor is een revolutie in nat scheren en is vandaag de dag een van de meest verkochte klassieke scheermessen. De traditional modellen zijn hoogwaardig verchroomd, maar ook in combinatie met een stijlvolle edel kunsthars in populaire klassieke kleuren verkrijgbaar. Een bijzonder exclusieve optie is het handvat bedekt met rose gold. De bijpassende scheerkwasten zijn verkrijgbaar is Silvertip dashaar of Silvertip Fibre® haar.

Shop MUHLE TRADITIONAL

Mühle traditional

Mühle - Intro Serie

De Mühle Intro serie bestaat uit de serie Rytmo en Vivo. De Rytmo serie staat voor een tijdloos design: de conische vorm wordt onderbroken door opvallende lijnen op een verchroomde basis. Rytmo is verkrijgbaar in de hoogwaardige kunststof varianten zwart, steen grijs en mintgroen, maar ook in thermisch behandeld essenhout. De nieuwe VIVO serie van Mühle heeft een enigszins bolle vorm van het handvat wat versmalt tot aan de verchroomde basis. De tegenovergestelde curve van de scheerkwast en het scheermes is een typisch kenmerk van een stilistisch klassiek ontwerp. De handgrepen zijn in hoogwaardig kunststof in de kleuren hoornbruin en ivoor of in pruimenhout geproduceerd.

Shop MUHLE INTRO

Mühle Rytmo vivo

Verzorgingslijnen

argain oil
Organic

Mühle Organic is een serie natuurlijke verzorgingsproducten voor het gezicht, lichaam en haar. Natuurlijke grondstoffen vormen de basis. Het hoofdingrediënt, Arganolie, wordt met de hand gewonnen en verhandeld op fair trade basis. De stof is rijk aan vitamine E en anti-oxidanten deze regenereren en hydrateren de huid. Verder wordt Arganolie beschouwd als een effectief anti-aging middel.

Shop ORGANIC

Muhle organic

Sandalwood
Sandalwood

Met fijne geurtonen van koriander en steranijs is deze verzorgingslijn echt een topper te noemen. Een warme, sensuele geurcompositie met een balsamico hout noot. Deze is verkregen uit extracten van Indonesisch sandelhout. De lotion verlicht irritatie en voorkomt uitdroging. De gezichtshuid is gekalmeerd en gevoed. Verkrijgbaar in scheerzeep en aftershave lotion.

Shop MUHLE SANDALWOOD

Mühle Sandalwood

Sea Buckthorn
Sea Buckthorn

Verzorgingslijn met fijne geurtonen van limoen en sinaasappel. Mineralen en spoorelementen voeden en vernieuwen de huid en de zintuigen. Het sea buckthorn of duindoorn extract is verkregen uit de vruchten van planten in de Duitse Baltische regio. De producten zijn rijk aan waardevolle vitamine C en antioxidanten. Onder andere verkrijgbaar als scheerzeep en aftershave.

Shop MUHLE SEA BUCKTHORN

Mühle Sea Buckthorn

Aloe Vera
Aloe Vera

Aloe Vera is een verzorginslijn van Muhle met een verkwikkende, frisse compositie van eikenmos en munt geuren. Verkregen uit aloe planten in de kustgebieden van Spanje. Geselecteerde natuurlijke ingrediënten kalmeren en verfrissen de huid. Aloë Vera regenereert en hydrateert. Onder andere verkrijgbaar als scheerzeep en aftershave.

Shop MUHLE ALOE VERA

Mühle Aloe Vera

  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.