Alles over Talkpoeder

Talkpoeder

Verzachting tijdens jouw scheerbeurt 

Het gebruik van talkpoeder voor en na het scheren is een eeuwenoude traditie bij barbiers. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is talkpoeder geschikt voor en verzachtend voor ieder huidtype, dus ook de mannenhuid. Talkpoeder gebruiken voor en na het scheren maakt jouw scheerbeurt een stuk comfortabeler en kalmeert bovendien de huid nadien.

Talk is een mineraal dat, in poedervorm, gebruikt wordt om de huid te verfrissen en kalmeren. De belangrijkste eigenschap is zijn absorberende vermogen. Talkpoeder houdt de huid droog door overtollige oliën, vocht en zweet op te nemen.

Het talkpoeder in ons assortiment wordt gemaakt van het beste en fijnste talkpoeder en wordt voorzien van een subtiele, niet overheersende geur die je een fris gevoel geeft zonder in het vaarwater van jouw parfum, aftershave of eau de toilette te komen.

Het sterk absorberende vermogen van talkpoeder zorgt ervoor dat overtollige oliën, vocht en zweet opgenomen worden. Daarom is het bijzonder geschikt voor mannen met een vette huid.

Talkpoeder kun je met hand aanbrengen waarna je met een scheer- of hals kwast het poeder verdeeld. Eenvoudiger gaat dit met behulp van een (authentieke) talkverstuiver.

Voor het scheren wordt talkpoeder gebruikt om zweet, talg en olie van de huid op te nemen. Het scheermes zal met minder weerstand over je huid glijden, waardoor scheerwondjes voorkomen worden. Na het scheren geeft talkpoeder je huid een comfortabel fris en zacht gevoel. Ook na het scheren en gedurende de dag wordt talkpoeder gebruikt om overtollig zweet en talg te absorberen.

Talk is een natuurlijk mineraal dat, wanneer het in poedervorm wordt gebruikt, de huid verfrist en kalmeert na het scheren. De belangrijkste eigenschap van talk is zijn absorberend vermogen. Een beetje talkpoeder in je handdoek doen voordat je je gezicht afdroogt na het scheren geeft ook een heerlijk zacht effect.

Als je een vette huid hebt kun je talkpoeder gebruiken om overtollige oliën te absorberen. Mannen met een gevoeloge huid kunnen talkpowder ook vóór het scheren gebruiken. Dat zal de scheerbeurt aanzienlijk veraangenamen. Na het scheren wordt talkpoeder gebruikt om de huid weer te kalmeren. De kalmerende werking van talkpoeder zorgt ervoor dat er minder kans is op wondjes, rode bultjes of een geïrriteerde huid. Het voorkomt ook de kans op ingegroeide haren en helpt donkere stoppels te maskeren. Gebruik een speciaal ontwikkelde variant voor na het scheren, bijvoorbeeld van Clubman Pinaud, Proraso of Taylor of Old Bond Street.

Op 9 juni 2017 heeft Scheersalon een blog geschreven over Talkpoeder. Hierin wordt het gebruik voor en na het scheren besproken. Hier lees je het blog "Let’s talk about talk(poeder)".