Alles over Talkpoeder

Talkpoeder

Verzachting tijdens jouw scheerbeurt 

Het gebruik van talkpoeder voor en na het scheren is een eeuwenoude traditie bij barbiers. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is talkpoeder geschikt voor en verzachtend voor ieder huidtype, dus ook de mannenhuid. Talkpoeder gebruiken voor en na het scheren maakt jouw scheerbeurt een stuk comfortabeler en kalmeert bovendien de huid nadien.

Talk is een mineraal dat, in poedervorm, gebruikt wordt om de huid te verfrissen en kalmeren. De belangrijkste eigenschap is zijn absorberende vermogen. Talkpoeder houdt de huid droog door overtollige oliën, vocht en zweet op te nemen. Ook bij de scheerbeurt komt talkpoeder handig van pas.

Mannen met een gevoelige huid kunnen bijvoorbeeld talkpoeder gebruiken voor het scheren. Door de verzachtende werking gaat het scheermes met minder weerstand over de huid. Dat voorkomt irritaties en wondjes. Vooral met warm weer is het lastiger om je te scheren. Je scheermes beweegt minder vloeiend over je bezwete huid. Ook als je normaliter geen vette of gevoelige huid hebt zul je het dan als prettig ervaren om vooraf wat talkpoeder te gebruiken.

Het talkpoeder in ons assortiment wordt gemaakt van het beste en fijnste talkpoeder en wordt voorzien van een subtiele, niet overheersende geur die je een fris gevoel geeft zonder in het vaarwater van jouw parfum, aftershave of eau de toilette te komen. Talkpoeder is een natuurlijk product dat wordt gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen. Sommige varianten, zoals mentholpoeder, hebben een geur-element als toevoeging.

Het sterk absorberende vermogen van talkpoeder zorgt ervoor dat overtollige oliën, vocht en zweet opgenomen worden. Daarom is het bijzonder geschikt voor mannen met een vette huid. Het vermogen om vocht op te nemen is ook erg prettig tijdens warme zomerdagen, wanneer je al snel moet zweten.

Talkpoeder kun je met hand aanbrengen waarna je met een scheer- of hals kwast het poeder verdeeld. Eenvoudiger gaat dit met behulp van een (authentieke) talkverstuiver. Je kunt ook een beetje talkpoeder in je handdoek doen voordat je je gezicht afdroogt na het scheren. De kalmerende werking van talkpoeder zorgt ervoor dat er minder kans is op wondjes, rode bultjes of een geïrriteerde huid. Het voorkomt ook de kans op ingegroeide haren en helpt donkere stoppels te maskeren.

Voor het scheren wordt talkpoeder gebruikt om zweet, talg en olie van de huid op te nemen. Het scheermes zal met minder weerstand over je huid glijden, waardoor scheerwondjes voorkomen worden. Na het scheren geeft talkpoeder je huid een comfortabel fris en zacht gevoel. Ook na het scheren en gedurende de dag wordt talkpoeder gebruikt om overtollig zweet en talg te absorberen.

Talk is een natuurlijk mineraal dat, wanneer het in poedervorm wordt gebruikt, de huid verfrist en kalmeert na het scheren. De belangrijkste eigenschap van talk is zijn absorberend vermogen. Een beetje talkpoeder in je handdoek doen voordat je je gezicht afdroogt na het scheren geeft ook een heerlijk zacht effect.

Als je een vette huid hebt kun je talkpoeder gebruiken om overtollige oliën te absorberen. Mannen met een gevoelige huid kunnen talkpoeder ook vóór het scheren gebruiken. Dat zal de scheerbeurt aanzienlijk veraangenamen. Na het scheren wordt talkpoeder gebruikt om de huid weer te kalmeren. De kalmerende werking van talkpoeder zorgt ervoor dat er minder kans is op wondjes, rode bultjes of een geïrriteerde huid. Het voorkomt ook de kans op ingegroeide haren en helpt donkere stoppels te maskeren. Gebruik een speciaal ontwikkelde variant voor na het scheren, bijvoorbeeld van Clubman PinaudProraso of Taylor of Old Bond Street.

Mannen met een gevoelige huid kunnen talkpoeder ook gebruiken vóór de scheerbeurt. Door de verzachtende werking gaat het scheermes met minder weerstand over de huid – en dat voorkomt irritaties en wondjes. Vooral nu het warmer wordt, zul je merken dat het lastiger is om jezelf te scheren. Je scheermes beweegt minder vloeiend over je bezwete huid. Ook als je normaliter geen vette of gevoelige huid hebt zul je het prettig ervaren om vooraf wat talkpoeder te gebruiken. Het beste breng je talkpoeder aan met je handen, talkverstuiver of een droge kwast.

Op 9 juni 2017 heeft Scheersalon een blog geschreven over talkpoeder. Hierin wordt het gebruik voor en na het scheren besproken. De eigenschappen van talkpoeder zijn namelijk bijzonder prettig als je deze verwerkt in je dagelijkse scheerritueel. Hier lees je het blog "Let’s talk about talk(poeder)".

Ja en nee. Mentholpoeder is namelijk niets anders dan talkpoeder met de geur van menthol. Alleen in geur zijn deze twee dus verschillend; ze hebben allebei hetzelfde effect en dezelfde kenmerken.

Talkpoeder biedt verfrissing voor en na het scheren. Het is een traditie die al eeuwenlang door barbiers wereldwijd in stand wordt gehouden. Talkpoeder, in poedervorm, wordt namelijk gebruikt om de huid te verfrissen en te kalmeren. Dankzij zijn absorberende vermogen houdt het poeder de huid droog door overtollige oliën, vocht en zweet op te nemen. Het is dus zeer geschikt voor als je een vette huid hebt.

De werking van talkpoeder is afhankelijk van de hoeveelheid die je gebruikt en waar je het talkpoeder aanbrengt. Het kan geen kwaad om meerdere keren per dag talkpoeder gebruiken.

Talkpoeder is onbeperkt houdbaar. Zorg dat de verpakking luchtdicht afgesloten is en dat er geen vuil of vocht bij kan en je kunt talkpoeder heel erg lang blijven gebruiken. Wel kan het zo zijn dat geparfumeerd talkpoeder in de loop van de tijd wat van zijn geur verliest, maar aan effectiviteit zal talkpoeder nooit inboeten. Je kunt het dus onbezorgd bewaren zo lang als je maar wilt.

Talkpoeder heeft tal van positieve effecten die een gunstige uitwerking op je gezicht hebben. Zeker na jouw scheerbeurt brengt talkpoeder verzachting als je normaal gesproken wel eens wondjes hebt. Ook als je een gevoelige huid hebt geeft dit poeder een fijn gevoel. Talkpoeder kan ook prima met een aftershave balsem gecombineerd worden.

Een veelgehoord fabeltje over talkpoeder is dat het kanker kan veroorzaken en dat het gevaarlijk is voor zwangere vrouwen om te gebruiken. Meer dan 40 jaar onderzoek door diverse onafhankelijke wetenschappers bewijzen echter unaniem dat talkpoeder volledig ongevaarlijk is voor wie dan ook. Dit mineraal, het zachtste op aarde, werd al door de oude Egyptenaren gebruikt als verzorgingsproduct.