Tips voor het herstellen van je huid na de zomer

De zomer van 2018 gaat in de boeken als één van de heetste van de afgelopen decennia. Nederland deed uitstekend dienst als tropisch vakantieoord. We hebben met z’n allen heel wat afgezweet en we zochten massaal naar verkoeling. Ook jouw huid heeft het zwaar te verduren gehad. Hier lees je tips om je huid weer in topconditie te krijgen na de zomer.

Herstel je huid met deze tips

Als je een dagje gaat zonnen op het strand smeer je je huid goed in met zonnebrandcrème. Doe je dat niet, ben je de dagen daarna zo rood als een kreeft en doet zelfs het dragen van kleding al pijn. Het is dus ook niet gek dat je huid van een langdurige droge en/of warme periode, zoals de zomer, even moet herstellen. Veel van de opgelopen schade is vaak moeilijk of niet te zien. Met deze tips kan je huid weer herstellen.

Hydrateer je huid

Je huid droogt uit als het warm is – logisch. Het devies luidt ‘voldoende water drinken’, en dat is mede voor je huid. Ook na je vakantie is het dus van belang goed te blijven drinken. Daarnaast kun je producten gebruiken die je huid hydrateren (ook als je een vette huid hebt). Hydrateren is overigens ook aan te raden tijdens je vakantie, om ook dan al je huid te laten herstellen.

Producten die we adviseren: Derma-Care Moisturizer en veel water

Gentlemen's Tonic

Verwijder dode huidcellen met een scrub

Een gevolg van een droge of uitgedroogde huid zijn dode huidcellen. Door die te verwijderen, verbeter je de huidregulatie en kan beschadigde huid herstellen. Dode huidcellen zijn het resultaat van een natuurlijk proces: jouw huid maakt nieuwe huidcellen aan andere huidcellen langzaam afstoten. Soms gebeurt dat niet voldoende, waardoor huidcellen als het ware samenklonteren. De oplossing hiervoor is om een scrub te gebruiken. Die verwijdert de dode huidcellen en heeft ook andere effecten, afhankelijk van de gekozen werkzame bestanddelen zoals ultrafijne bamboe, maar ook walnoot-, amandel- en jojoba-bast en hun etherische oliën. Tip: gebruik een scrub op vakantie ook om restjes zonnebrandcrème te verwijderen die een douchebeurt niet weg kreeg.

Producten die we adviseren: Gentlemen’s Tonic facial scrub of St James of London bodywash en douchegel

St James of London scrubs

Eet en drink extra vitaminen

Naast vocht en hydratatie heeft je huid ook extra vitaminen nodig om weer te herstellen. Sommige etenswaren, zoals komkommers en tomaten, zorgen zowel voor vocht als voor vitaminen. Met name vitamine A, C en E zijn goed voor je huid.

Producten die we aanraden: komkommers, tomaten, avocado’s, bosvruchten, citrusvruchten, noten en zaden

Avocado 

Gebruik een bodylotion

In een bodylotion zijn verschillende eigenschappen verzameld die goed zijn voor je huid. Hydrateren en beschermen behoren vaak tot het takenpakket van een bodylotion. Het voordeel van onderstaande bodylotions is dat ze speciaal voor de mannenhuid ontwikkeld zijn.

Producten die we adviseren: bodylotion van Acca Kappa, Gentlemen’s Tonic of Taylor of Old Bond Street

Gebruik een facial cream

Het verzorgen van je gezichtshuid is dan weer een andere discipline die ook om andere producten vraagt. Dit komt omdat je gezichtshuid vaak vetter is dan de rest van je lichaam.

Producten die we adviseren: Gentlemen’s Tonic Facial Cleanser een andere gezichtscrème

Gentlemen's Tonic

Neem je rust en slaap bij

De laatste tip die we je willen geven is nog altijd (hopelijk) de makkelijkste: slaap goed bij! Een vakantie is ontspannend, maar stiekem kost het je ook best wel wat kruim. Zeker die laatste dag: naar het vliegveld toe (vaak in alle vroegte al), wachten op je vlucht, krap zitten, niet kunnen slapen, wachten op bagage, eenmaal thuis een wasje draaien… je kent het wel. Calculeer na je vakantie minimaal één extra vrije dag in. Ook je huid zal je dankbaar zijn, want als je slaapt kan je huid zich het beste herstellen.

Lekker bijslapen