Maak kennis met Atto Primo: The Barber’s Brush uit Italië

Voor velen van ons is scheren die eerste noemenswaardige handeling die we, nadat we opgestaan zijn, uitvoeren. Scheren is in ieder geval een meer geromantiseerde eerste handeling van je dag dan een bezoekje aan het toilet. Dat vond het jonge Italiaanse merk Atto Primo ook; hun naam betekent letterlijk ‘eerste handeling’. Een jong merk met een frisse en ambitieuze blik op het scheerritueel, vertaald naar innovatieve scheerkwasten. Maak kennis met een nieuwe kijk op jouw eerste handeling.

Made in Italy

Italiaanse barbiers zijn mensen die hun vak verstaan, en die met minder dan het beste geen genoegen nemen. Kwaliteit zoeken ze dicht bij huis; zo weten ze zeker dat het goed is. Het jonge team van Atto Primo werkt dus met uitsluitend materialen van Italiaanse makelij. Daarmee hebben zij drie verschillende scheerkwasten ontwikkeld.

Zo is het handvat machinaal vervaardigd uit één stuk aluminium, en vervolgens handmatig geperfectioneerd tot een ergonomische greep die ook met natte handen niet uit je vingers glipt. Er is veel tijd zorgvuldig besteed aan de balans en grip, die daardoor van ongekende kwaliteit zijn.

Zwart, zilver, goud

Om kwaliteit te garanderen hebben de mannen van Atto Primo drie verschillende scheerkwasten ontwikkeld: zwart, zilver en goud. De zwarte kwast is gemaakt van 100% natuurlijk, uit Sicilië afkomstig paardenhaar: 50% manen, 50% staart. Dit zorgt voor een zachte bundel, geschikt voor mensen die van een zachte scheerbeurt houden. De zilveren kwast is gemaakt van gebleekt varkenshaar en is wat steviger. De haren zijn ook iets korter dan die van de andere twee kwasten.

De borstels hebben een superieure haardichtheid, waardoor ze tot wel 50% meer water vasthouden. Daardoor produceren ze gemakkelijk een rijk en romig scheerschuim. Ook heeft elke borstel een zachte touch, maar verschillen de borstels in stevigheid. Zo heeft het gouden model de stevigste bundeling van ongebleekt varkenshaar – een traditionele bundel. Deze kwast heeft de langste haren en heeft daardoor een heerlijke combinatie van veerkracht en comfort.

Thumbs up

Met een keuze uit drie borstels zorgt Atto Primo ervoor dat drie opties biedt die zich allemaal duidelijk onderscheiden. Wat vind jij fijn in jouw scheerbeleving? Atto Primo krijgt van ons een dikke prima.

Atto Primo