Een goede voorbereiding is het halve werk… dit is de andere helft

De afgelopen maanden hebben we in Nederland het nodige noodweer te verduren gekregen. Regen, wind, kou – alles kwam aan bod, en vaak kwamen ze samen. Heb jij meer last van een droge of ruwe gezichtshuid? Ervaar je jeuk of rode vlekjes? Meer dan normaal? Dat komt waarschijnlijk door de combinatie van weersomstandigheden en de verwarming binnenshuis.

Het weer versus jouw huid

We kunnen reizen naar de maan, we hebben de wereld in onze broekzak, maar hoe goed en hoe slim de mens ook is, het weer kunnen we niet veranderen. Wat we wél kunnen doen, is onze huid beschermen tegen invloeden van buitenaf. Jouw huid is jouw barrière tegen de elementen. Een huid die kwetsbaar en gevoelig is kan dat vanzelfsprekend minder goed. Die zal dus sneller en heviger reageren op invloeden van buitenaf.

Vooral kou en wind spelen je huid tijdens dit jaargetijde parten. Tel daar de droge lucht van centrale verwarming bij op en je zult begrijpen dat de huid een extra steuntje in de rug kan gebruiken. Jouw huid heeft namelijk als een belangrijke taak om overmatig vochtverlies te voorkomen.

Aluin aanbrengen

Een droge huid tegen gaan

Bij een goed functionerende huid is het vochtgehalte van de huid in balans. Wanneer de huidvetten om wat voor reden dan ook afnemen, verliest de huid vocht. Hierdoor droogt deze uit en wordt gevoeliger voor invloeden van buitenaf, met mogelijk bovengenoemde effecten als resultaat. Maar daar hebben we al over verteld – over het nut van scrubben en het belang van hydratatie. Je leest er meer over in onze FAQ.

Na het scheren ben je nog niet klaar

We hebben al meermaals het belang van een goede voorbereiding  onderschreven, en dat het wassen van je gezicht voor het scheren  een positief effect heeft. Zo haal je het meeste uit jouw dagelijkse scheerbeurt. Maar zoals het spreekwoord luidt; een goed begin is het halve werk. Al je goede bedoelingen ten spijt kun je na de scheerbeurt een goede voorbereiding tenietdoen. Weet je zeker dat je de zeepresten goed verwijderd hebt?

Alle zepen zijn namelijk hygroscopisch, wat wil zeggen dat ze vocht onttrekken uit hun omgeving. Zeepresten drogen dus jouw huid óók uit als je deze na je scheerbeurt niet goed weghaalt. Dat kun je er in de winter niet bij hebben. Jouw huid wordt zo namelijk ook gevoeliger voor invloeden van buitenaf, waaronder het weer.

Tips voor na het scheren

Om te zorgen dat jouw huid na je scheerbeurt de weersomstandigheden weer kan trotseren hebben we tot slot nog wat tips op een rijtje gezet.

  • Spoel je huid na met handwarm water. Dit verwijdert de zeepresten.
  • Spoel je huid ook met koud water na. Dit sluit de poriën weer en stimuleert doorbloeding.
  • Behandel droge of gevoelige huid met een verzorgende balsem of moisturizer.
  • Voorkom het gebruik van sterk geparfumeerde of alcoholhoudende varianten.
  • Gebruik natuuraluin als nabehandeling. Aluin is bekend om zijn helende vermogen, maar het neutraliseert ook de hygroscopische werking van zeep.

We helpen je graag op weg met natuuraluin. Daarom zijn speciaal voor jou als bloglezer al onze aluin-producten afgeprijsd. Profiteer tot en met 23 februari van 10% korting met de kortingscode ALUIN18. Hiermee breng je ook de tweede helft tot een goed einde!

Aluin