Bescherm en verzorg je baard met Tropic Butter

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen – de kou is iets waar je je tegen moet wapenen, want je huid krijgt nogal wat te verduren tijdens de winterperiode. Droge lucht en guur weer zijn ieder jaar weer een beproeving voor de huid. Maar we gaan je vandaag geen dingen vertellen waar we het al eens over gehad hebben; vandaag vertellen we over Tropic Butter van Beardpride, de beste winterjas die je baard zich kan wensen.

Winterse vijanden

Even een snelle samenvatting van wat we al over de droge huid hebben geschreven. Waarom is huidverzorging in de winter extra belangrijk? Dat heeft met name met de luchtvochtigheid te maken, die zowel binnen als buiten anders is dan anders. Buitenshuis zijn wind en kou de boosdoeners; binnenshuis is de verwarming, die jou warmte biedt, tevens de verraderlijke veroorzaker van de droge huid. 

In het kader van onze campagne tegen een droge huid in de winter hebben we al meer geschreven en tips gegeven op ons blog. Over dat het scrubben van je huid  in de winter extra effectief werkt. Over hoe je je huid optimaal kunt hydrateren om daarmee uitdroging tegen te gaan. Ook over speciale huidverzorging voor mannen hadden we wat te vertellen. En zelfs over Beardpride hebben we al eens geschreven! Maar Tropic Butter, de ‘baardjas’ van Beardpride, krijgt vandaag zijn eigen plekje in de spotlights.

Haarmasker voor zijn baard

Een jas. Een muts. Een sjaal. Een masker. Het maakt eigenlijk niet uit hoe we Tropic Butter noemen, als je het maar vergelijkt met iets dat beschermt tegen de elementen. Want dat doet-‘ie. Wat niet wil zeggen dat hij alleen in de winter te gebruiken is: Tropic Butter verzacht en verzorgt het hele jaar door. En dat allemaal vanaf de eerste keer dat je ‘m gebruikt. Mannen met een baard (en vrouwen van mannen met een baard) klagen wel eens over de hardheid van de baard. Tropic Butter verzacht al vanaf het eerste gebruik. Je zult direct merken dat je baard ‘meegaander’ is.

Net zoals de andere producten van Beardpride mag ook Tropic Butter zich 100% natuurlijk noemen. Dus geen kunstmatige bestanddelen, synthetische ‘opvulling’, of aangelengd met water. Puur natuur, dus optimaal effectief. Tropic Butter is het baard-synoniem van een haarmasker, afgestemd op de baard en onderliggende huid. Het geeft de baard een intensieve verzorging en voeding en hoeft niet uitgespoeld te worden. Het mag wel, maar ons advies is: lekker laten zitten! Want als je naar buiten gaat, dan doe je je winterjas toch ook niet weer uit?

Beard Pride Tropic butter

Fris en verzorgend

Tropic Butter is 100% voeding, geen fixatie! De natuurlijke ingrediënten – kokosolie, shea butter en extracten van sinaasappel en citroen - zorgen voor een aangename frisse geur. Tropic Butter verzorgt je baard en huid, en zorgt dat je je baard beter kunt modelleren. Dat effect, in wax-vorm gegoten, is het resultaat van de complexe combinatie van natuurlijke ingrediënten.

Wrijf in de ochtend een kleine hoeveelheid (ter grootte van een erwt) Tropic Butter in de handpalmen warm. Masseer dit vervolgens goed in je baard en de onderliggende huid. Gebruik een baardborstel om de Tropic Butter optimaal over de huid en verschillende haarlengtes te verdelen.

Tropic Butter is de ideale winterjas voor je baard. Eenvoudig aan te doen, hij zit als gegoten, en hij beschermt je baard tegen alles wat de koude en gure wintermaanden nog in het verschiet hebben. Heb je een baard? Laat hem niet stikken deze winter!