Probeer natuurlijke handzepen en meer van Scottish Fine Soaps

Schotland – land van ruige landschappen die de beste whisky ter wereld voortgebracht hebben. Een natuurlijk product, ’s lands trots. Een ander product dat voortkwam uit al het natuurlijk schoon dat Schotland te bieden heeft, is de zeep van The Scottish Fine Soaps Company. Verfijnd, verantwoord, ambachtelijk, en met de beste grondstoffen – we stellen je graag aan dit merk voor.

Natuurlijk en verantwoord

De Scottish Soap Company maakt gebruik van de beste natuurlijke ingrediënten om, geïnspireerd door het rijke Schotse landschap en diens geschiedenis, een lijn van huid- en baardverzorgingsproducten neer te zetten die optimale verzorging een extra diepgang, beleving en gebruiksgemak mee geven. Goed om te weten is dat alle producten niet alleen vanuit milieutechnisch oogpunt verantwoord geproduceerd zijn, maar ook dierproefvrij. Ook de verpakkingen van deze producten, met name de zepen, houden rekening met het milieu.

Whisky in a tin

Je leest het goed – whisky in een blik. Maar het is niet wat je denkt dat het is! Het zijn vier handzepen die met whisky-extracten verrijkt zijn. Mannelijke klassiekers met een vintage knipoog. Wie had er gedacht dat je je met whisky ook zou kunnen wassen? Nou, The Scottish Fine Soaps Company dus.

Whisky in a tin is een serie van vier verschillende zepen, die elk op hun eigen manier tot de verbeelding spreken. Fijngemalen handzeep, geparfumeerd met aromatische whisky. De Rusty Nail combineert bijvoorbeeld whisky met houtachtige, lederen noten. The Rob Roy  mengt een fruitige whisky met cognac en amandel, maar ook koffie en vanille. De Manhattan is een classic cocktail blend en daarmee perfect voor cocktail-enthousiasten! Tot slot presenteren we je de Dandy Sour, voor de dappere zielen dankzij de pittige citrus-noten die deze zeep bevat.

Scottish Fine Soaps soap in a tin

Soap in a tin

Net zoals de Whisky’s in a Tin zit ook de Soap in de Tin, je raad het al, in een blik. Het blik is te hergebruiken, en de zeep zit in speciaal recyclebaar vloeipapier gewikkeld waardoor de kwaliteit van de zeep behouden blijft. Soap in a Tin bevat geen whisky, maar is net zo bijzonder. Deze vier hand- en badzepen maken gebruik van ingrediënten die je wellicht al kent, maar die desalniettemin eigenschappen van deze ingrediënten aanwenden die je niet direct voor mogelijk had gehouden.

Wist je bijvoorbeeld dat Olive Oil verzachtende en beschermende eigenschappen heeft? Of dat Argan Oil ook wel het Marokkaanse goud wordt genoemd vanwege diens verfijnde karakter? Of kies jij liever voor het zachte gevoel van Shea Butter of het smeuïge karakter van Cocoa Butter? Waar je keuze op valt, deze zepen-in-blik zullen je doen verbazen hoe fijn handenwassen eigenlijk kan zijn. 

Scottish Fine Soaps thistle and black pepper

Thistle & Black Pepper

Een beetje bijzonder, maar toch vertrouwd als je hem ruikt – zo zouden wij de Thistle & Black Pepper-geurlijn (distel en zwarte peper) van Scottish Fine Soaps omschrijven. Verzachtende verzorgingsproducten met een vriendelijke, maar toch ook uitdagende geur. Probeer het zelf eens!

Zo zie je maar weer – hoewel de Schotse hooglanden in de volksbeleving ruig en onherbergzaam zijn, blijkt dit klimaat de perfecte voedingsbodem voor natuurlijke ingrediënten en verfijnde producten. Whisky was al een bekend exportproduct; nu mogen we ook Scottish Fine Soaps bijschrijven.