Verras iemand anders – of jezelf – met deze gerichte geschenken

Het is bijna Kerstmis – een tijd van saamhorigheid en genegenheid. Ieder jaar kopen we cadeaus voor onze geliefden of die mensen die een speciale betekenis voor je hebben, om te laten zien hoe veel we om ze geven. Maar het is wel verdraaid lastig om een cadeau te vinden dat jouw liefde of waardering goed toont! Hoe vaak raak je niet overweldigd door al die keuzes? Wij hebben dé oplossing – met deze cadeau-gids kun jij het perfecte cadeau vinden: voor beginners, designers, levensgenieters, de bewuste mens, penningmeesters, opruimers en fijnproevers.

Voor de beginners

De beginner schrikt ’s nachts zwetend wakker uit zijn nachtmerrie. Zijn elektrische scheerapparaat maakte iedere scheerbeurt tot een ware hel en er zou nooit een eind aan komen! Gelukkig voor de beginner is het nooit te laat om over te stappen naar de authentieke scheerbeleving van het natscheren. De beginner wil graag starten, maar hij weet niet hoe. Deze cadeautips geven hem een duwtje in de goede richting.

Scheerschuim voor de beginnende natscheerder

Proraso scheerschuim is een prima beginpunt voor iedere aspirant natscheerder. Creëer eenvoudig een rijk en romig scheerschuim op basis van bijvoorbeeld eucalyptus- of sandalwoodolie, wat de huid beschermt én stimuleert. 

Scheerkwast voor de beginnende natscheerder

Scheerkwasten zijn je beste vriend! Om ook daadwerkelijk een rijk en romig scheerschuim te kunnen creëren van een heerlijk authentieke scheerzeep of scheercrème - En je heerlijk in te kunnen inzepen. Laat de beginnende scheerder het effect van een scheerkwast van Mondial ervaren!

Safety Razor voor de beginnende natscheerder

Gebruiksvriendelijk en vergevingsgezind: dat is een safety razor! Vergis je niet, de safety razor is populair. Je scheert jezelf comfortabel en glad met een authentiek, maar o zo prettig scheermes.

Complete scheerset voor de beginnende natscheerder

Iemand die vol overgave wil beginnen aan het authentieke scheren kun je het beste helpen door een complete scheerset te geven. Neem bijvoorbeeld de scheersets van Edwin Jagger: met een scheermes, scheerkwast en een houder zijn die (mede dankzij de gunstige prijs) een ideaal startpunt. 

Voor de designers

De designer is iemand voor wie vorm en functie hand in hand gaan. Iets is pas echt top als het fijn werkt én er goed uit ziet. Voor zijn scheergerei maakt de designer dan ook geen uitzondering. Hij wil topkwaliteit die er goed uit ziet; een scheerkwast, scheermes of een complete scheerset die de eye-catcher van elke badkamer zijn.

Design-geur-gentlemen's Tonic

Eau de toilette is meer dan een lekker geurtje. Het is een verzorging van de huid na het scheren met een verfijnde geur. De Gentlemen's Tonic eau de toilettes weerspiegelen dat als geen ander.

Design-scheerkwasten

Een scheerkwast die lekker in de hand ligt, grip biedt en er prachtig uit ziet – wie wil dat nu niet? De Marram Co scheerkwasten met premium silvertip dashaar zijn comfort en wow-factor verenigd.

Design-scheermessen

Drie scheermessen in de spotlight – en dat is waar ze thuis horen, want met hun hoogwaardige design zijn dit scheermessen die gezien willen worden. Van boven naar beneden: de Focus Dynamic, de Parker Variant Adjustable, en de Marram Co Gillette Fusion.

Design-scheerset

Sphaera scheersets zijn het summum op het gebied van schoonheid, het hoogste goed in het raakvlak tussen esthetisch design en hoogwaardige kwaliteit. Dit is de ultieme scheerbeleving én eye-candy in één.

Voor de levensgenieters

Waarom zou je genoegen nemen met een mager zesje als je van iedere dag een dikke tien kunt maken? De levensgenieter wil het allerbeste voor zichzelf – en geef ‘m eens ongelijk. Hij is in het bezit van een safety razor of open scheermes en wil nu ook producten die zijn scheerbeurt net zo verrijken als zijn scheermes doet.

Levensgenieter-manicure-set-kerst

Waarom zou je stoppen bij huid- en haarverzorging? Ook jouw nagels hebben passende verzorging nodig die je met een manicureset kunt bieden. 

Levensgenieter-gezichtverzorging-kerst-

Huidverzorging, zei je? Dan zit je met de hoogwaardige kwaliteitsproducten van Derma-Care op de juiste plek. Krachtige ingrediënten zorgen voor zichtbaar resultaat. 

Levensgenieter-travel-scheerset-kerst-

Vakantie betekent genieten, maar moet je dan inleveren op je scheerervaring? Nee! Met de oogstrelende Marram Co travelset kun jij je ook in de meest uitheemse oorden verzekeren van een scheerbeurt om van te genieten.

Levensgenieter-open-scheermes-kerst-

'Klassiek open scheermes'. Eigenlijk zeggen die woorden iedere levensgenieter al genoeg. Het open scheermes is de ultieme manier om jouw scheerbeleving op het hoogste niveau te brengen. Ook het moderne broertje kunnen we aanraden. 

Voor de bewuste mens

Genieten is prima, maar het mag niet ten koste gaan van alles. De bewuste mens denkt graag aan het milieu, want alle beetjes helpen. De bewuste mens gebruikt graag verantwoorde producten (aluindeodorant in plaats van spuitbussen, bijvoorbeeld). Zoals een scheerkwast in combinatie met scheerzeep, want dat scheert ook nog eens fijner. Bijzonder gewaardeerd wordt ook de safety razor. Slechts recyclebare scheermesjes zijn het afval. Comfortabel glad geschoren, het resultaat.

Bewuste-mens-duurzame-aluin-deodorant-kerst

Dat deodorant uit een spuitbus slecht is voor het milieu hoef je een bewuste mens niet wijs te maken, dat weet-'ie al lang. Een deodorant op aluinbasis, dat is veel beter – een natuurlijk product dat bovendien proactief transpiratie te lijf gaat. 

Bewuste-mens-duurzame-scheerkwast-kerst

Bij een bewuste scheerbeurt hoort dan ook geen scheerschuim uit een spuitbus, maar authentiek scheerschuim verkregen uit scheerzeep. En daar hoort een scheerkwast bij: gemaakt van duurzaam verkregen hout én varkenshaar. 

Bewuste-mens-duurzame-safety-razor-kerst

Een safety razor is het beste scheermes om de bewuste mens blij mee te maken. Waarom? Het is een van de duurzaamste manieren om je te scheren, dankzij de recyclebare verwisselbare mesjes. Goedkoop én milieubewust!
Bewuste-mens-duurzame-scheerproducten-Osma
Bij producten van Osma weet je zeker: die zijn milieuvriendelijk geproduceerd. Natuurlijke ingrediënten geven jou een heerlijk gevoel voor, tijdens of na het scheren.

Voor de penningmeester (of de last-minute shopper)

Efficiënt cadeaushoppen is ook een kunst. Soms heb je alles wat je nodig hebt en ben je netjes binnen budget gebleven. Houd je die extra poen in eigen zak? Natuurlijk niet! De penningmeester wil zo veel mogelijk uit zijn budget halen. Deze cadeaus passen perfect bij die mentaliteit. 

Pomade-kerst-cadeau-tip

Met een haarwax of pomade sla je de plank nooit mis. Haren zullen immers iedere dag in model moeten worden gebracht. Onze merken (Beardburys, Tenax, Mr. Dutchman en Reuzel) bieden in ieder geval keus genoeg voor elke gewenste look, hold en shine. 

Double-edge-blade-kerst-cadeau-tip

Vervangbare scheermesjes lijken misschien niet veel om het lijf te hebben, maar vergis je niet: deze double-edge blades zijn zuinig in gebruik en bovendien volledig recyclebaar. 

haarkam-kerst-cadeau-tip

Net zoals haarverzorging in de vorm van een pomade is ook haarverzorging in de vorm van een kam ook nooit weg. Check bijvoorbeeld die Böker Magnum Balicomb in zijn stoere design! 

scheerzeep-kerst-cadeau-tip

Een scheercrème in bowl is niet alleen een gunstig geprijsd cadeau, het is ook een cadeau waar je nog lang plezier van hebt. Dat gaat zeker in goede aarde vallen!

Voor de fijnproevers

‘Van welke bonen is uw koffie?’ ‘Welke wijn adviseert u bij dit gerecht?’ Dit zijn typische vragen voor de fijnproever. Hij wil namelijk optimaal genieten. Hij wil verzorging die meer doet dan verzorgen. Een lekkere geur, een natuurlijke samenstelling en een langdurig en ultiem effect  zijn niet alleen wenselijk. Een product uit het topsegment, de fijnproever kan eigenlijk niet zonder.

Marvis-tandpasta-voor-de-fijnproever-kerst

Als fijnproever neem je geen genoegen met gewone tandpasta. Één van je eerste én laatste handelingen op de dag mag ook wel een vleugje memorabeler worden. Hoe? Met de excentrieke smaken Marvis tandpasta.

Solid-cologne-voor-de-fijnproever-kerst

Ook op vakantie wil de fijnproever kunnen genieten van een verzorgende cologne. Geef hem daarom een Mr. Gladstone cologne cadeau; een solid cologne op handzaam formaat en bovendien douane-vriendelijk. 

Aftershave-gel-voor-de-fijnproever-kerst

De fijnproever heeft graag wat te kiezen. Wanneer hij zich geschoren heeft wil hij een aftershave gel die past bij wat hij wil uitstralen. Het assortiment van St James of London biedt jou ruim keus om de fijnproever te behagen. 

Scheercreme-voor-de-fijnproever-kerst

De scheercrèmes van Marram Co gaan nog een stapje verder; ze zijn genoemd naar momenten of gevoelens met ruimte voor interpretatie. Zit er ook wat tussen voor jouw fijnproever in kwestie? Wij durven te stellen van wel. 

Voor de baarddragers

Je zult maar een baard hebben en je gepasseerd voelen dat we geen cadeautips voor de baarddragers hebben. Niks daar van! Ook de baarddragende man verdient een cadeautje – of je nu een fijnproever bent, een designer of een levensgenieter, je bent vooral een baarddrager. Deze categorie is speciaal voor hem. 

Geef vorm aan je baard

Met een baardkam of baardshaper kan een baarddrager zijn baard onderhouden en modelleren; van handig zakformaat bovendien, dus altijd bij de hand!

baarddrager-baardborstel-kerst-cadeautip

Denk je dat de ontvanger een baardshaper niet zal gebruiken? We hebben ook allerlei andere baardkammen, baardborstels en snorkammen waarmee de baarddrager zijn baard of snor optimaal kan verzorgen of modelleren. 

Werk je baard eenvoudig bij

Je zou dit een tip kunnen noemen voor de designer baarddrager – hij die graag strakke contourlijnen laat zien. Een precision gel is dan precies waar je hem blij mee kunt maken. 

Het beste voor iedere baard

Weer een hybride categorie: de bewuste baarddrager. Die is bij Beardpride aan het juiste adres; dit Duitse merk werkt uitsluitend met natuurlijke bestanddelen. Lekker scheren, comfortabele verzorging, en milieuvriendelijk bovendien!

Voor de twijfelaars

Al deze adviezen ten spijt kan het alsnog voorkomen dat jij niet kunt vinden wat je zoekt – niet iedereen laat zich makkelijk in een hokje plaatsen. Voor wie ben jij op zoek naar een cadeau? Wat is jouw budget? Waar houdt-‘ie van?

Als je contact opneemt met Scheersalon zoeken we gewoon samen het perfecte cadeau uit voor de feestdagen. Of je bekijkt onze december deals; wie weet zit daar wat naar jouw gading tussen. 

Team Scheersalon – we delen graag onze passie voor scheren!