Stijn vertelt: hoe aluin de deodorant-spuitbus verving 

Ik hou van de zomer. Tot op zekere hoogte. Ik vind het namelijk al snel te warm, en mijn lichaam beaamt dat stilzwijgend. Bij de minste of geringste zon danwel inspanning begin ik hevig te transpireren. Een standaard deodorant in spuitbus doet er niets aan om de oorzaak van het zweten aan te pakken; hij maskeert alleen de geur. (‘Zo kun je stront nog wel lekker maken’, zou mijn oma zeggen.) Ook de anti-transpirant varianten van bekende deodorant-merken hadden niet het gewenste effect, omdat deze mijn huid irriteerden. 

Een blog over aluinsteen

Toen ik een tijdje terug wat mocht schrijven over aluinsteen werd mijn interesse, al schrijvende, direct gewekt. Die interesse nam alleen maar toe toen ik na een scheerbeurt aluinsteen gebruikte om mijn huid te kalmeren. Doordat aluinsteen je poriën gedeeltelijk sluit en de vocht-onttrekkende werking van zeepresten neutraliseert wordt je huid een stuk rustiger – en minder rood. Dit werkt ook tegen scheerwondjes dankzij de desinfecterende werking van aluinsteen. Een fijne bijkomstigheid!

Diezelfde kalmerende en desinfecterende werking maken aluinsteen een uitstekende natuurlijke deodorant. Aluinsteen sluit je poriën nog voordat je kunt zweten! Een geurtje is niet nodig, omdat er überhaupt geen nare geuren ontstaan die het maskeren waard zijn.

Aluin als deodorant

Toen ik over mijn probleem vertelde, raadde onze barbier Jeroen me een deodorant op basis van aluinsteen aan. Ik koos voor de aluin deodorantstick. Die werkt heel makkelijk: je maakt hem nat en gebruikt deze zo om je oksels in te smeren. Vervolgens maak je de stick schoon en droog, en kan hij terug het medicijnkastje in. Ik was enthousiast na het horen van deze uitleg, maar met een gezonde dosis scepsis - iemand met mijn transpiratie-niveau zou toch niet een hele dag met droge en geurloze oksels door het leven kunnen?

Ik had het, op z’n zachtst gezegd, bij het kortste eind. Nooit had ik durven vermoeden dat dit natuurlijke product zó effectief zou zijn in het voorkomen van transpiratie. Zelfs na een dag werken, toen ik schoorvoetend mijn neus in mijn shirt stak om te ruiken of ik het me niet verbeeld had dat ik zweetvrij was, werd ik aangenaam verrast door de algehele afwezigheid van nare geurtjes. Aluin sluit op natuurlijke wijze deels je poriën, maar wel met behoud van warmteregulatie, wilde Jeroen nog aanvullen. 

Afscheid van de spuitbus?

Thuis heb ik nog wel een bus deodorant in het badkamerkastje staan, en eerlijk gezegd gaat die ook wel eens mee de tas in naar mijn werk. Want hoewel mijn oksels geurvrij blijven, de rest van mijn lijf denkt daar vaak anders over. Dan is een geurtje toch wel prettig. Er zijn ook aluin-rollers beschikbaar mét een geurtje (zoals menthol, hamamelis en aloë vera) – die heb ik enkel geroken, niet geprobeerd. Dat wil ik in de toekomst zeker gaan doen. Ook het voetenpoeder of de voetenbalsem  wil ik zeker eens proberen – dat zal mijn vriendin ongetwijfeld ook appreciëren. Note to self: voordat ik op vakantie ga nog de travel deodorantstick bestellen!

Stijn (31) is content-medewerker bij Scheersalon. Daar neemt hij het gros van de blogs en nieuwsbrieven voor zijn rekening. Zo af en toe probeert hij zelf producten uit van Scheersalon. Zijn persoonlijke ervaringen wil hij graag delen.

Wil jij zelf ook ervaren hoe fijn aluinsteen als deodorant werkt? Bestel dan nog de gehele maand juli alles uit ons aluin-assortiment voor 15% korting!

Osma Alunotherapy