Wat zijn de voordelen en de verschillen?

Iedere week vertellen wij op ons blog (hier dus) over scheren en alles wat daar mee te maken heeft. Vragen zijn daar ook een onderdeel van; die krijgen we regelmatig van onze klanten. Het onderwerp van vandaag is ook op die manier ontstaan. Wat is het voordeel van authentieke scheerzeep tegenover een bus scheerschuim?

Oplossen en verzachten

Inzepen

Om je het verschil tussen scheerzeep en een bus scheerschuim uit te leggen doen we eerst een stapje terug – de functie van scheerschuim, verkregen uit een spuitbus of zelf opgeschuimd met een scheerkwast. Die is tweeledig: enerzijds wordt je huidvetlaag deels opgelost, anderzijds worden je baardharen zacht gemaakt doordat ze water opnemen en gaan zwellen. (Vergelijk het met een spons, die ook zwelt en zacht wordt als hij water opneemt.) Hierdoor worden de baardharen zachter en kun je ze beter afscheren.

Geleidend laagje op je huid

De luchtbellen in scheerschuim, verkregen uit opgeschuimd scheerzeep of een spuitbus, vormen een geleidend laagje op je huid. Het scheermes glijdt met minder weerstand over jouw huid. De combinatie van water en luchtbellen zorgt ervoor dat je een comfortabele scheerbeurt hebt met minder kans op stukgetrokken of ingegroeide haren, minder irritatie, en een scheermes dat langer mee zal gaan.

Voordelen van authentiek scheerzeep

Scheerschuim verkregen uit scheerzeep of scheercrème bevat een flinke hoeveelheid warm water. Samen met de masserende werking van de scheerkwast worden de baardharen hierdoor extra verzacht. De baardharen worden meer rechtstandig uit de huid gezet en de huidporiën gaan verder open. Hierdoor ervaar je een comfortabel glad scheerresultaat, behaald met enkel natuurlijke ingrediënten.

In een bus scheerschuim zit ook water als ingrediënt. Het voordeel hiervan is dat je in een handomdraai scheerschuim hebt. Koud water mist echter de uitwerking van natuurlijk verkregen scheerschuim. Om het effect van warm water na te bootsen bevat scheerschuim uit een bus enkele slimme oplossingen, die zonder warm water toch de baardharen proberen te verzachten. Deze oplossingen worden, met name bij een gevoelige huid, weleens minder goed geaccepteerd. Dat resulteert in irritaties tijdens en na het scheren. In onze FAQ kun je eenvoudig nagaan welk huidtype jij hebt.

Vraag maar raak (bij de Scheersalon vraagbaak)

Als je het ons vraagt om te kiezen, dan zullen wij scheerzeep zeggen. Maar dat wil niet zeggen dat scheerschuim een slecht product is. Beide methoden hebben allebei zo hun voordelen en hun eigen schare tevreden gebruikers.

Heb je na het lezen van dit blog ook een brandende vraag die je ons graag wilt stellen? Twijfel dan vooral niet en brand los! We hebben deze vraag ook aan onze FAQ toegevoegd. Ook jouw goede vraag voegen we daar aan toe. Vraag maar raak bij de Scheersalon vraagbaak!

Scheersalon Vraagbak