Van bucketlist naar werkelijkheid: een eigen scheermes

We hebben iets nieuws en daar zijn we ongelofelijk trots op. Wij hebben namelijk iets dat niemand anders heeft, maar wat jij gewoon bij ons kunt verkrijgen. Nieuwsgierig geworden? Maak kennis met de Scheersalon Limited Edition Razor by Böker!

Aanwakkerend verlangen

Als webwinkel gaan er dagelijks verschillende producten van diverse merken over onze digitale toonbank. Daarnaast ontwikkel je - met jaren ervaring in het barbiersvak - als vanzelfsprekend een gevoel voor hoe je je het liefste scheert, en welke eigenschappen een scheermes moet bezitten voor een optimale scheerbeurt. De combinatie van deze twee wakkerde jarenlang het verlangen aan om zélf een scheermes te ontwerpen.

Dankzij Böker kunnen wij met gepaste trots zeggen dat wij in onze webwinkel vanaf nu ons eigen scheermes aanbieden. Doordat Böker ons in de gelegenheid stelde een scheermes te ontwerpen, hebben wij onze jarenlange ervaring in de mal van een scheermes kunnen gieten. Het resultaat is een robuust en stoer scheermes met matte finish, dat garant staat voor een comfortabele en effectieve natscheer-ervaring.

Een tour langs het mes

We starten onze verbale rondleiding bij het belangrijkste onderdeel: het lemmet. Dit is vervaardigd uit koolstofstaal, wat ons betreft onomstreden het beste materiaal voor scheermessen. Het lemmet is ‘blaugespliesstet’, een oppervlakte-slijpmethode die nog fijner is dan satineren. De term zou zijn naam hebben gekregen omdat er bij het slijpen blauwe rook vrijkomt. Ook de blauwe reflectie van het bewerkte metaal - zichtbaar onder een bepaalde hoek - is debet aan deze benaming.

Met 6/8e inch is het blad aan de brede kant van het spectrum; hiermee is gekozen voor extra stabiliteit. Een hoog mes biedt bovendien ruimte voor de ‘opslag’ van haren en zeepresten, waardoor je tijdens het scheren minder vaak deze resten hoeft te verwijderen. Het scheermes is uitgerust met de zogenaamde Spanish point. Een holle kop, die niet alleen maar mooi is: deze bewerking maakt het mes op een veilige manier ook zeer geschikt voor het betere precisiewerk.

 

Scheersalon Limited Edition Razor Detail

 

Grip en controle ervaren we als een belangrijke waarde voor een authentiek open scheermes. Om deze reden hebben we gekozen voor een zogenaamde ‘serrierter Erl’. Deze verfijnde ribbelstructuur aan de onder- en bovenzijde van de schouder van het lemmet garanderen een optimale controle, ook met vochtige handen. En als je dan toch mag kiezen: wat is er mooier dan rustiek hout voor het heft? Onze keuze is gevallen op bocote. De fraaie tekening van de donkere nerven in dit Zuid-Amerikaanse hardhout versterkt de fraaie en robuuste uitstraling van de Scheersalon Limited Edition Razor.

Trotse ouders

Ondanks dat het Scheersalon scheermes ‘ons kindje’ is, en je over je kinderen niets dan lof spreekt, spreekt het scheermes eigenlijk voor zich. Laat je niet misleiden door ons enthousiasme; beter laat je je overtuigen door de kwaliteit van dit Böker scheermes, voortgekomen uit meer dan 35 jaar ervaring in het barbiersvak en met pure passie voor het authentieke scheren.

 

Scheersalon Limited Edition Razor Magazine