De sleutelwoorden: keep it cool, take it easy, travel light

Als je op vakantie gaat is de kans aanwezig dat je een warm land bezoekt (of gewoon in Nederland bent, want hier is het nu mínstens zo warm). Je zult zo min mogelijk spullen mee willen nemen, want kofferruimte is schaars. En, omdat je op vakantie bent, wil je graag rustig aan doen. Hoe kun je deze gegevens meenemen in jouw scheerbeurt als je op reis bent? Je leest dat, inclusief andere handige tips voor op vakantie, in dit blog.

Tips voor op reis

Tips speciaal voor de baard

Hoe onderhoud je je vakantiebaard

De zomerzepen van 2018

Op vakantie

Tips voor op reis

Je kunt op talloze plekken lijstjes vinden die je vertellen wat je niet moet vergeten als je op vakantie gaat. Dit is ook zo’n lijstje, maar dan met als doel snel en zorgeloos scheren, maar ook verkoeling vinden.

Hoe blijf je koel deze zomer?

Hoe warmer het is, hoe frisser je je wilt voelen. Daar kun je ook bij je scheerbeurt al rekening mee houden. Proraso Original scheerzeep gebruikt noten van eucalyptus en menthol voor een langdurig fris gevoel. Hiervan zijn ook reisverpakkingen beschikbaar. Of neem een kijkje bij de Acca Kappa Barber Collection. Let op: deze verfrissende scheerzepen zijn mogelijk minder geschikt voor de gevoelige huid!

In het geval dat je een gevoelige huid hebt, kun je een scheerzeep gebruiken met de etherische oliën van frisse en verkwikkende citrus voor een fris gevoel. Sowieso is het goed om tijdens de zomerperiode geen al te zware geur te gebruiken. Kies voor een frisse, geraffineerde en subtiele geur. Niet al te zoet, niet al te aanwezig.

Makkelijk en snel scheren

Tijdens je vakantie wil je je gewoon snel, makkelijk en comfortabel scheren. Door talkpoeder te gebruiken gaat met name dat laatste alvast een heel stuk beter. Talkpoeder neemt vocht, olie en vetten op, zodat je je makkelijker kunt scheren met een bezwete huid. Ook na een scheerbeurt geeft talk een heerlijk fris gevoel. Wil je een vakantiebaard laten staan maar heb je last van een kriebelbaard? Gebruik dan een frisse baardolie om de jeuk tegen te gaan, zoals Antica Barberia Original Citrus of Proraso Azur Lime.

Scheren zonder scheerkwast

Wist je trouwens dat je je scheerkwast niet mee hoeft te nemen op vakantie? Je kunt jezelf brushless scheren door gebruik te maken van scheergel of schuim of meer comfortabel, een brushless scheercrème. Gemakkelijk met je handen aan te brengen zonder gebruik te hoeven maken van een scheerkwast. Heb je een gevoelige huid? Neem dan de brushless scheercrème van Gentlemen's Tonic.

Ga je toch voor het ultieme scheergevoel tijdens jouw vakantie en wil je wel graag een scheerkwast gebruiken? Kies dan voor een scheerkwast met fiberhaar. Fiberhaar heeft namelijk als voordeel dat het veel sneller droogt dan dashaar en het is minder gevoelig mocht je de scheerkwast toch een keer vochtig op moeten bergen. Daarom vind je onze collectie travel scheerkwasten ook alleen met silvertip fiber dashaar.

Compact en compleet op reis

Je kent het wel. Je gaat op vakantie en je koffer zit binnen no-time bómvol. Maar je moet er al je scheerspullen nog bij doen! Gelukkig bestaan er meedenkende merken die weten dat je in vakantietijd elke vierkante centimeter kofferruimte kunt gebruiken. Speciaal daarvoor geven wij deze maand 15% korting op al onze hardware reisartikelen.

Compact op reis

Tips speciaal voor de baard

Ook al heb jij vakantie, jouw baard heeft dat niet. Die groeit vrolijk verder en heeft nog steeds de juiste verzorging nodig. Vergeet je baardshampoo en verzorgende producten niet in te pakken voordat je vertrekt zodat jij tijdens je vakantie, wanneer het jou uitkomt, de juiste verzorging kan geven aan jouw baard.

Waarom je nooit haarshampoo voor je baard moet gebruiken

Hoewel het (een beetje) kofferruime scheelt kunt beter een shirt minder inpakken, dan jouw baardshampoo thuislaten. Er is wel degelijk verschil met gewone shampoos. Dat komt namelijk omdat jouw hoofdharen anders zijn dan je baardharen, en je hoofdhuid anders dan je gezichtshuid. 

Je hoofdhuid is vaak vetter dan de huid in je gezicht. Een haarshampoo zal om deze reden niet de juiste pH-waarde bezitten om jouw gezichtshuid op de juiste wijze te beschermen. Haarshampoo wil je huid ontvetten; voor je hoofdhuid geen probleem, maar voor je gezicht wel. Je gezichtshuid wordt zo vatbaarder voor bacteriën en gaat extra talg produceren om het ontvetten te compenseren. Het resultaat? Verstopte poriën, een droge kriebelende huid, en haren die onhandelbaar zijn.

Gebruik producten speciaal voor je baard

Je kunt wel raden dat niet alleen de huid, maar ook de haren verschillen. De vorm van haarfollikels in je gezicht is grilliger. Hierdoor zijn je haren dikker, steviger, krullen ze meer, en zijn ze niet allemaal even dik. Om deze reden hebben fixatie- en verzorgingsproducten voor hoofdhaar niet het gewenste effect op je baardharen. Daarom raden wij het gebruik van producten, speciaal voor je baard, aan.

Welke baardproducten zijn er?

Baardolie de perfecte mix van natuurlijke oliën en verzorgende ingrediënten. Ideaal voor de dagelijkse verzorging van je baard en de onderliggende huid. Perfect te gebruiken samen met een baardborstel, want regelmatig borstelen of kammen is ook aan te raden. Baardbalsem verzacht en verzorgt je baardharen tijdens de groei en verfrist en hydrateert de huid. De baardharen zijn beter te modelleren en de baard krijgt een mooie natuurlijke glans. Ook bestrijd je hiermee de jeuk die gepaard gaat met de prille baard.

Vakantiebaard

Hoe onderhoud je je vakantiebaard

Het is bijna een ritueel – je niet scheren zo lang je vakantie hebt. Na een paar dagen heb je genoeg baard op je gezicht staan om er iets moois mee te doen. Het is per slot van rekening vakantie, dus waarom zou je er niet lekker de tijd voor nemen? Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn – tenminste, als je geen aandacht schenkt aan onderstaande tips.

Doorzetten is het wapen tegen jeuk

Door het scheren worden je baardharen onder een bepaalde hoek afgesneden. Hierdoor worden de uiteinden van je baardharen scherp. Wanneer die haren langer worden beginnen ze je huid te prikken en irriteren met die scherpe randjes. Géén fijne fase, maar het is een probleem van een tijdelijke aart. Op termijn worden de uiteinden van de baardharen minder scherp en verdwijnt het probleem - na gewoonlijk zo’n 2 of 3 weken - als vanzelf. Maar dat is dus een kwestie van even doorzetten. Jeukt je huid na 3 weken nog steeds? Dan is vaak een droge of geïrriteerde huid de oorzaak van het ongemak.

De remedie? Gebruik dagelijks een verzorgende baardolie of baardbalsem en gebruik regelmatig de baardborstel

Gebruik minder warm water

Te warm water droogt je huid uit en verwijdert de natuurlijke bescherming van je gezicht. Kies daarom op de mengkraan voor een koelere setting, of beter nog, gebruik speciale verzorgende reinigingsproducten voor de mannenhuid. 

Hydrateer je gezichtshuid

Het is belangrijk om je huid gehydrateerd te houden. Idealiter produceren de vetklieren jouw natuurlijke beschermlaag die je gezicht soepel en vochtig houdt. Wanneer deze natuurlijke beschermlaag bij jou niet voldoende geproduceerd wordt, kun je het beste een verzorgingsproduct gebruiken.

Gebruik de juiste baardverzorging

Jouw baardharen zijn anders dan je andere haren en hebben dus ook een andere behandeling nodig. Gebruik een baardbalsem – verzacht, verzorgt en hydrateert huid en haar. Gebruik een baardshampoo – voor de milde reiniging en verzorging van de baard en snor. Het voorkomt uitdroging en irritatie van de huid. Gebruik een baardolie – die dringt diep door in je baard en huid. Zo worden je baardharen verzacht en verzorgd. Je voorkomt dat je huid uitdroogt, waardoor je jeuk krijgt. Gebruik een baardborstel – deze ontwart je baardharen en verwijdert losse huidschilfers. Huidtalg en -oliën worden van aanzet tot punt verdeeld. Ideaal voor een mooie, gezonde en verzorgde baard en huid.

Zorgeloos op vakantie

De zomerzepen van 2018

Gemak en verkoeling zijn belangrijker dan ooit op vakantie, en daar passen deze scheerzepen perfect bij. Welke dat zijn en waarom lees je hieronder.

Geniet van je vakantie!

Met de juiste voorbereidingen kan ook jouw baard van een welverdiende vakantie genieten. Als je nog geen baard hebt, is de vakantie een goed moment om hem te laten staan – je zult zo een prachtig souvenir mee terug naar Nederland nemen!

Scheersalon wenst je een fijne vakantie!