Paardenhaar scheerkwasten van Vie-Long - een familietraditie

Onlangs kon je bij ons lezen over de geschiedenis van dashaar en de verschillende soorten haren die gebruikt worden voor scheerborstels. Maar ook van paardenhaar kun je comfortabele scheerkwasten maken. Tenminste, als je ambachtelijk te werk gaat zoals het Spaanse familiebedrijf Vie-Long. Wat maakt de paardenhaar scheerkwast zo bijzonder?
 

Familiegeheim

Het afknippen van paardenharen is onderdeel van de verzorging van paarden. Gewonnen paardenhaar is het resultaat van een traditionele methode die naast diervriendelijk ook nodig is om paarden te verzorgen. Net zoals mensen moeten ook paarden af en toe gewoon even naar de kapper.

Vie-Long scheerkwasten staan bekend om de fabelachtige zachtheid van hun haren, te herkennen aan de lichte tips. Dankzij een geheime familietraditie worden de tips van de van nature stevige paardenharen in de laatste fase van het bewerkingsproces verzacht tot een aangenaam scheerproduct. Hierin is Vie-Long onovertroffen; geen enkele andere producent heeft deze zachtheid weten te evenaren.

Stevig zacht

Blonde paardenharen zijn in staat om een veel water op te nemen, waardoor paardenhaar scheerkwasten gemakkelijk een rijk scheerschuim kunnen produceren. Vanwege hygiënische overwegingen wordt het haar eerst gesteriliseerd. Een gunstige bijwerking is dat dit ook de wateropname van het haar bevordert.

Een borstel bestaat gemiddeld voor ongeveer 35% uit manen en 65% staartharen. De manen zorgen voornamelijk voor de zachtheid; de stevigheid en backbone worden door de staart geleverd. De paardenharen zijn niet alleen afkomstig uit Spanje, maar ook uit Zuid-Amerika en Arabische landen, waar de ruitersport en paardenverzorging nog steeds gewaardeerde tradities zijn.  

Dashaar of paardenhaar?

We merken dat interesse in paardenhaar scheerkwasten toeneemt omdat de vraag naar diervriendelijke producten ook toeneemt. Hoewel dashaar ook uiterst zorgvuldig gewonnen wordt, is paardenhaar een goedkoper alternatief met prima scheercomfort. Door de stevige backbone en de zachte tips van de Vie-Long paardenharen scheerkwasten bezetten ze een positie tussen varkensharen- en dasharen scheerkwasten. Een gunstig geprijsd alternatief!

 Vie-Long Scheerkwasten