De Snor informatie pagina

De snor, snorstijlen en hoe ze te creëren

Er is niets wat de verhoudingen in je gezicht zo veranderd dan een snor. Dat een kleine hoeveelheid gezichtsbeharing zoveel aan je uitstraling kan toevoegen of veranderen. In de maand november krijgt de snor als promotor voor de Movember activiteiten veel aandacht. Buiten deze periode leek de snor langzaam uit het straatbeeld te verdwijnen. Gelukkig kan ik het woord “leek” gebruiken. De snor is duidelijk bezig aan een comeback, steeds meer mannen gebruiken deze “gratis tool” om hun persoonlijkheid te benadrukken. Het straatbeeld wordt weer gevarieerder en daardoor interessanter door deze herontdekte snor.

In dit artikel over de snor vind je:

Je snor staat niet na een goede nachtrust op je gezicht. Je zult even geduld moeten hebben voordat je voldoende haar verzameld hebt voor een snor van betekenis. Het staat en voelt vaak niet goed om een opkomende snor te laten groeien, als een ontspruitende tiener. Vaak is het beter je totale gezichtsbeharing een poosje te laten groeien. Wanneer je voldoende lengte gecreëerd hebt scheer je alle ongewenste beharing weg. Je hebt nu direct een snor met voldoende overtuigingskracht om uit te groeien tot een bijdrage aan jouw karaktervolle persoonlijkheid. 
Publicaties vermelden dat je baardgroei kunt bevorderen. De vitamines en mineralen in gezonde voeding hebben een positief effect op de haargroei. Met name de vitamines A, B, C en E voeden en versterken de haren en haarzakjes van binnenuit. Scrubben van je gezicht verwijderd dode huidcellen, op een schone huid krijgen haren een beter kans gezond uit te groeien tot…jouw snor. Je huid verzorgen en hydrateren helpt voor optimale haargroei, net als het drinken van voldoende water.
Een baard trimmer werk effectief bij een korte snor. Wanneer de haren langer worden is het beter om een kam en schaar te gebruiken. Met de kam ontwar en modeleer je de haren waarna de schaar je precisie-instrument is om een strak resultaat te creëren. Knip de snor wanneer de haren droog zijn. Een haar absorbeert vocht waardoor hij langer wordt, droog zal hij dan ook korter van lengte zijn en zal je gekozen vorm afwijkend zijn. De ene haar is de ander niet waardoor verschillen ontstaan. 
Verzorgen van je snor

Aanbevolen producten voor het onderhoud van je snor

Reinigen van de snor

 

Verzorgen van de snor

 • Baardolie leave-in Antica Barberia- vermindert jeuk en irritatie, ideaal voor een gezond glanzende baard en snor
 • Proraso Baardolie Intensive Hot- een verzorgende olie voor de baard en snor. De olie hydrateert, verzorgt en herstelt de baard- en snorharen

  Assortiment verzorgingsproducten voor de snor

 

Styling van je snor        

 • Beards Grooming Baardborstel Travel - De compacte Wildzwijn haar baardborstel, perfect voor het verzorgen en in model houden van jouw baard en snor
 • Baardborstel en snorrenkam in set van Mondial Antica Barberia en Proraso. 
  Deze travel formaat baardborstels en snorrenkammen glijden moeiteloos en comfortabel door de snor voor het modelleren van jouw trots

  Stylingsproducten voor de snor

 

Fixatie van je snor

 • Moustache wax Antica Barberia “Original Citrus”- Een zachte en kneedbare wax met een natuurlijke glans voor het modelleren van de snor en baard
 • Reuzel Pomade Pink- Licht gekleurde pommade op oliebasis met een stevige textuur, perfect voor de sterke fixatie van jouw snor

  Fixatieproducten voor de snor

 

De snor is er in vele stijlen van klassiek tot modern en van subtiel tot excentriek. Belangrijk is wat je wilt uitstralen, deze wens samen met je gezichtsvorm en type beharing zijn de factoren die jou de snor gaan brengen die jouw uitstraling versterkt en/of verandert. Hier presenteren we een aantal snorstijlen die een blijvende populariteit genieten. Mogelijk vind je hier inspiratie voor jouw snor.
    • De Chevron snor
     Deze stijl staat verzorgt en is gemakkelijk te onderhouden - vooral bij mannen met relatief rechter haar - wat ook belangrijk is in je overweging. Het onderhoud beperkt zich tot het inkorten van de haren die over de lip gaan groeien. Een bekende persoonlijkheid met deze snor is Tom Selleck.

     Snorstijlen-Chevron-snor
      
    • De Walrus snor
     Een snor van formaat voor mensen met zelfvertrouwen. Zorg voor voldoende “voedingsgebied” om deze snor te kunnen creëren. Bij een normale haargroei zal het enkele maanden duren voordat de haren de lengte bezitten om de kenmerkende zijwaartse beweging over je bovenlip te kunnen maken.

     Snorstijlen-Walrus-snor

   • De Hoefijzer snor

Denk hierbij aan Hulk Hogan. Onderscheidend en ultra vet, deze snor is een van de meer extravagante stijlen. Deze snor past niet iedereen, het vraagt veel zelfvertrouwen en geduld om deze stijl te creëren. Het vraagt een behoorlijke vaardigheid met het scheermes om een strak resultaat te bereiken.

Snorstijlen- hoefijzersnor

   • De Handlebar
    De Barber favoriet, met gebogen uiteinden die gekruld naar de jukbeenderen bewegen. Het onderhoud beperkt zich tot het op lengte houden van de onderzijde en uiteinden. Voor het modeleren gebruik je een snor wax. Wrijf deze warm tussen duim en wijsvingers en verdeel de wax al rollend met dezelfde duim en wijsvinger over de snor.

    Snorstijlen-handlebar snor


    • De Cowboy snor
     Deze variant kent al een lange geschiedenis De cowboysnor is een langere meer nonchalante variant op de Chevron snor. Bewerk en modeleer hem niet te strak, de meer ruige uitstraling is het kenmerk van deze snor.

     Snorstijlen -Cowboysnor

   • De Potlood snor
    Deze strakke snorstijl werd populair rond de 40er jaren toen de sterren van het witte als Clark Gable en Errol Flynn deze snor gingen dragen. Deze snor-stijl behoeft geen zware gezichtsbeharing en is gemakkelijk te vormen. Op de lip onderhoud je de snor met de rechtheid van een potlood. De bovenzijde wordt door met een vaardige hand strak Het is al met al een strakkere, meer vintage-style over snor.

    Snorstijlen-De potloodsnor

   • De Fu Manchu snor
    Een van de meer excentrieke stijlen voor de man met veel geduld. Deze stijl groeit vanuit uit de zijkanten van de snor, zodat de uiteinden over de kin hangen. Onder de neus wordt een smalle strook geschoren. Met een sterke snor wax of pommade is de snor om te vormen tot een andere modische variant.

    Snorstijlen-de Fu-Manchu snor

   • De Dali snor
    Een excentrieke snor geadopteerd van een even zo excentrieke man. De beroemde Spaanse surrealistische schilder Salvador Dali. Het vergt veel tijd voor de zelfverzekerde man om deze stijl te laten groeien. De uiteinden van deze verfijnde snor staan rechtop en kunnen worden gevormd door sterke snor wax of pommade. 

    Snorstijlen-Dalisnor
       
   • De Sjofele snor
    De meer stilistische benadering van een snor die vaak samengaat met een stoppelbaard of beharing op de kin. Deze snor behoeft niet veel haarlengte, kortom een goede variant om af te tasten of een snor jouw uitstraling en persoonlijkheid versterkt. Denk voor inspiratie onder meer aan Johnny Depp

    Snorstijlen-De Sjofele


Snorstijlen