Gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging voor mannen

Haal het beste uit je gezichtshuid naar boven. Droge-, gevoelige of vette huid voor veel mannen herkenbaar?
Mannen hebben over het algemeen een dikkere en vettere huid dan vrouwen. Dit komt door het hogere testosteron gehalte in het lichaam.
Deze vette huid zorgt ervoor dat mannen wat sneller last hebben van bijvoorbeeld puistjes.

Gebruik het onderstaande gezichtsverzorging stappenplan
en werk jezelf naar een optimaal stralende huid

 


 
 • Was jezelf dagelijks met milde reinigingsmiddelen speciaal voor de mannenhuid
   
 • De gezichtsverzorging van de huid begint al tijdens het douchen. Belangrijk is het om niet te heet te douchen. Op deze manier voorkom je uitdroging van de huid.
   
 • Naast je lichaam is het belangrijk om de gezichtshuid een milde facewash te geven. Dit zorgt voor een milde maar intensieve reiniging met respect voor de huid.
   
 • Scrub je huid wekelijks. Tijdens de scrubbehandeling wordt de bovenste laag van de huid verwijderd waardoor onzuiverheden en dode huidcellen worden weggenomen. De huid kan daardoor beter en dieper in de poriën gereinigd worden. Hierdoor verklein je de kans op puistjes en heb je minder last van ingegroeide baardharen en ontstekingen. Je huid zal er gezond uitzien.
   
 • Scheer altijd een gereinigd gezicht. Gebruik bij voorkeur een scheerzeep, scheercrème of scheerschuim en breng deze met warm water en een scheerkwast op. Gebruik een scherp en schoon scheermes en beweeg dit niet rechtlijnig omhoog of omlaag, maar probeer een meer diagonale scheerbeweging te maken. Hierdoor worden de haren comfortabeler afgeschoren en verklein je de kans op ingegroeide baardharen. Verwijder zorgvuldig de zeepresten met koud water en gebruik een Aluinblok, ook wanneer je de huid niet beschadigd hebt. Nadien gebruik je bij voorkeur een aftershavebalsem, aftershavegel of aftershavelotion. Ideaal voor het hydrateren, kalmeren en verkoelen van de huid.
   
 • Gebruik ook als man regelmatig een moisturiser, serum of gezichtscrème. Deze producten verzorgen, hydrateren en kalmeren de huid. Vaak zijn er ingrediënten toegevoegd met een anti aging effect.