Scheersalon informatie - Gezichtsverzorging - sfeer man wassen gezicht

Gezichtsverzorging voor mannen

Houd je gezichtshuid in optimale conditie met gezichtsverzorging. Heb jij ook last van een droge, gevoelige of vette huid? Gebruik dan niet de verzorgingsproducten van je vrouw of vriendin, want die zijn niet voor jouw huid gemaakt. Mannen hebben namelijk over het algemeen een dikkere en vettere huid dan vrouwen. Dat komt door het hogere testosterongehalte dat mannen hebben. Deze vette huid zorgt ervoor dat mannen wat sneller last hebben van bijvoorbeeld puistjes.

Wij hebben wat handige tips voor je om jouw huid in optimale conditie te houden. Wanneer je deze tips opvolgt kun jij genieten van een gezonde, stralende huid.

• Was jezelf dagelijks met (milde) reinigingsmiddelen speciaal voor de mannenhuid.

• De gezichtsverzorging van de huid begint al tijdens het douchen. Belangrijk is om niet te heet te douchen. Op deze manier voorkom je uitdroging van de huid.

• Naast je lichaam is het belangrijk om de gezichtshuid een (milde) facewash te geven. Dit zorgt voor een milde maar intensieve reiniging met respect voor de huid.

• Scrub je huid wekelijks. Tijdens de scrub-behandeling wordt de bovenste laag van de huid verwijderd waardoor onzuiverheden en dode huidcellen worden weggenomen. De huid kan daardoor beter en dieper in de poriën gereinigd worden. Hierdoor verklein je de kans op puistjes en heb je minder last van ingegroeide baardharen en ontstekingen. Je huid zal er gezond uitzien.

• Scheer altijd een gereinigd gezicht. Gebruik bij voorkeur een scheerzeepscheercrème of scheerschuim en breng deze met warm water en een scheerkwast op. Gebruik een scherp en schoon scheermes en beweeg dit niet rechtlijnig omhoog of omlaag, maar probeer een meer diagonale scheerbeweging te maken. Hierdoor worden de haren comfortabeler afgeschoren en verklein je de kans op ingegroeide baardharen. Verwijder zorgvuldig de zeepresten met koud water en gebruik een aluinblok, ook wanneer je de huid niet beschadigd hebt. Nadien gebruik je bij voorkeur een aftershave balsemaftershave gel of aftershave lotion. Ideaal voor het hydrateren, kalmeren en verkoelen van de huid.

• Gebruik ook als man regelmatig een moisturiser of gezichtscrème. Deze producten verzorgen, hydrateren en kalmeren de huid. Vaak zijn er ingrediënten toegevoegd met een anti-aging effect.

Bekijk hier ons volledige assortiment gezichtsreiniging!