9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden

Zo laat je je vakantiebaard staan 

Tijdens de eerste vakantiedagen laten veel mannen traditiegetrouw het scheren achterwege. Het is lekker om even niet toe te hoeven geven aan de dagelijkse routines en verplichtingen. Zo’n vakantiebaardje van een aantal dagen biedt mogelijkheden. Geïnspireerd door strak gemodelleerde mediterrane baarddragers ga jij ook aan de slag met je scheergerei – je hebt tenslotte vakantie en tijd genoeg om van jouw prille baard iets moois te maken. Zeker wanneer je – terug op je werk – complimenten krijgt weet je het zeker: jouw nieuwe baard is een blijvertje. Toch merk je dat het onderhouden van een mooie, volle baard zo makkelijk nog niet is. Daarom geven we je graag wat tips voor veelvoorkomende ongemakken. Begint jouw baard te jeuken, blijft deze jeuken of prikt jouw baard? Lees dan snel verder!

Mijn baard begint te jeuken! 

Is dat een reden om afscheid van je baard te nemen en hem direct af te scheren? Nee, het is echt even een kwestie van doorzetten. Door het scheren worden je baardharen onder een bepaalde hoek afgesneden. Hierdoor worden de uiteinden van je baardharen scherp. Wanneer die haren langer worden en gaan krullen, beginnen ze je huid te prikken en irriteren met die scherpe randjes. Geen fijne fase, maar gelukkig slechts een probleem van een tijdelijke aard. Op termijn worden de uiteindes van de baardharen minder scherp en verdwijnt het probleem – meestal na 2 à 3 weken – als vanzelf. Bespoedig dit proces door baardverzorgende en -verzachtende producten, zoals baardoliën en baardbalsems, te gebruiken.

Tip: De Tropic Butter baardbalsem is een favoriet onder (beginnende) baarddragers vanwege zijn sterk verzorgende en verzachtende eigenschappen.

Mijn baard blijft jeuken!

Wanneer de jeuk aanhoudt komt dat vaak tot een droge of geïrriteerde huid. Onderstaande tips helpen je om jouw huid te herstellen. Zo krijg én houd je jouw huid gezond zonder jeuk.

 1. Warm water is schadelijk voor je gezichtshuid

  Te warm water droogt je huid uit en verwijdert de natuurlijke bescherming van je gezicht. Gebruik minder warm water en eventueel speciale reinigingsproducten voor je gezicht
 2. Hydrateer je gezichtshuid

  Het is belangrijk om je huid gehydrateerd te houden. In de ideale situatie produceren jouw vetklieren een natuurlijke beschermlaag die je gezicht soepel en vochtig houdt. Wanneer deze natuurlijke beschermlaag bij jou niet voldoende geproduceerd wordt, adviseren we het gebruik van een verzorgingsproduct.
 3. Gebruik een baardshampoo

  Een baardshampoo is speciaal ontwikkeld voor de milde reiniging en verzorging van de baard en snor. Het voorkomt uitdroging en irritatie van de huid.
 4. Gebruik een baardolie

  Voor een reinigend, desinfecterend en verzorgend effect op de baard en onderliggende huid gebruik je een baardolie. Heerlijk is het wanneer de gekozen variant qua geur zeer subtiel in de baard achterblijft. Wanneer je jouw favoriete parfum niet door de geur van baardolie wil laten verstoren, leiden we je graag naar de geurloze Pure baardolie van Beardpride. Een olie die je baardharen verzacht en verzorgt, en die voorkomt dat je huid uitdroogt waardoor de jeuk ontstaat. Ervaar het effect.
 5. Gebruik een baardborstel

  Het regelmatig gebruik van je baardborstel ontwart je baardharen en verwijdert losse huidschilfers. Huidtalg en -oliën worden van aanzet tot punt verdeelt. Ideaal voor een mooie, gezonde en verzorgde baard en huid.

Mijn baard prikt!

Een verzorgde baard wordt door je partner en kids zeker gewaardeerd. Wat als minder prettig ervaren wordt, is het feit dat je baard prikt. Gelukkig kunnen we je daarbij helpen! Naast de verzachtende werking van baardoliën en baardbalsems is de Tropic Butter een absolute topper. Per direct, vanaf het eerste gebruik maakt Tropic Butter de baard voelbaar zachter – met een optimale verzorgende werking voor de baardharen en huid als bonus. Zeg maar gedag tegen je prikkende baard. Je partner en kids zullen je zeer dankbaar zijn!

Laat jij jouw (vakantie)baard staan? 

Binnen ons assortiment vind je allerlei producten die speciaal ontwikkeld zijn voor baardverzorging. Neem eens een kijkje! Wat is jouw favoriet?

Heb je nog vragen over het onderhouden van jouw baard, of je bent op zoek naar een specifiek product dat jou kan helpen met iets waar je tegenaan loopt? Neem dan gerust contact met ons op, onze experts helpen je graag!