Aftershave

Aftershave

"Een heerlijk, verzorgend geurtje na een comfortabele scheerbeurt."

Aftershaves zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en geuren. Ook voor op reis zijn er speciale uitvoeringen beschikbaar. Zo kun je je favoriete geurtje altijd bij je dragen.

Bekijk hieronder ons assortiment Aftershave.


Huidverzorging

Aftershave producten zijn bedoeld om de huid te verzorgen na een scheerbeurt. Deze vorm van huidverzorging is vaak voorzien van een geur of parfum, zodat je na het scheren lekker ruikt. Aftershave huidverzorging is er in verschillende vormen, met elk een andere toepassing en een andere werking. Klik hier om te zien waar je met jouw huid op moet letten.

Aftershave soorten

De meest voorkomende aftershave soort is de spray of ‘eau’, in de volksmond toe te passen als een splash. Er zijn verschillende soorten aftershave en parfum. Deze vorm van huidverzorging wordt vooral gebruikt vanwege het verfrissende geurtje en verzachting voor je huid. Hoe lang dit effect blijft hangt af van de sterkte van het product. Parfum bestaat voor 20-40% uit geurbestanddelen. Daardoor is parfum relatief duur, maar heb je aan een paar druppels genoeg. De standaard aftershave bestaat voor 2-4% uit geurbestanddelen en is relatief goedkoop, maar blijft minder lang hangen. Andere geuren tussen deze twee in zijn eau de parfum (10-20%), eau de toilette (5-10%), en eau de cologne (3-5%). Klik hier voor meer informatie over aftershave soorten en hun geur. 

Aftershave crème

Voor wie na het scheren een verzachtende crème wil raden wij aftershave crème aan. Deze kalmeert en verzacht de huid na het scheren. Ook bevat een aftershave crème elementen die voorkomen dat je huid na het scheren rood is of dat deze geïrriteerd aanvoelt.

Aftershave lotion 

Een aftershave lotion is wat lichter dan een aftershave crème. Dit komt omdat de lotion een lager oliegehalte heeft dan een crème. Aftershave lotion is daarom geschikt voor een droge, rijpere huid maar is ook prima te gebruiken voor mensen met een gewone huid. Aftershave lotion heeft een verzachtend effect op de huid. Je gebruikt het om de zogenaamde razor burn te verzachten en de huid te kalmeren. De lotion bevat vaak verzachtende ingrediënten zoals aloë vera, die ook een rode huid voorkomen. In aftershave lotion tref je bovendien vaak alcohol aan, voor een verkwikkende effect. In aftershave lotions van het merk Mondial zijn extra huidverzorgende ingrediënten verwerkt.

Aftershave balsem

Een aftershave balsem is vaak watervrij en is voorzien van meerdere oliën. Een balsem is erg fijn bij een droge huid of voor in de koude wintermaanden! Aftershave balsem wordt gebruikt om de geïrriteerde huid te verzachten. Deze balsem hydrateert je huid en bevat vaak vitamine C.

Aftershave gel

Aftershave gel verzorgt niet alleen je geïrriteerde huid maar kan ook razor burn verlichten. Veel aftershave gels bevatten antibacteriële bestanddelen. Aftershave gel voorkomt daarom dat bacteriën op je huid je poriën verstoppen. Neem voor meer huid-tips een kijkje op onze FAQ.

Aftershave zonder alcohol

Het is aan te raden een aftershave zonder alcohol te gebruiken als je snel last hebt van een geïrriteerde huid na het scheren, of als je gevoelig bent voor dit ingrediënt. De colognes van St James of London zijn dan voor jou aan te raden.

Aftershave gevoelige huid

Als je snel last hebt van een rode of geïrriteerde huid is het aan te raden een aftershave voor de gevoelige huid te gebruiken. Deze aftershaves bevatten vaak geen alcohol en zijn vaak hypoallergeen, ongeparfumeerd en parabeenvrij. Een aftershave voor de gevoelige huid, bijvoorbeeld een aftershave balsem, is dan een goede keuze. Klik hier voor meer scheertips voor de gevoelige huid.

De merken

De beste aftershave merken vind je bij Scheersalon. Topmerken zoals Gentlemen’s Tonic, Cella Milano, Osma Tradition, Taylor of Old Bond Street, Proraso, Mondial, St James of London en Mühle zijn experts op het gebied van scheerproducten en huidverzorging.

Eau de toilette

Er zijn verschillende soorten aftershaves. Hun verschillen hangen vooral af van de sterkte van de geur en de duur van de geur. Eau de toilette ruikt niet zo sterk, en ruik je vaak minder lang. Daardoor is eau de toilette geschikt voor formele gelegenheden.

Eau de cologne

Er zijn verschillende soorten aftershaves. Hun verschillen hangen vooral af van de sterkte van de geur en de duur van de geur. Eau de cologne ruikt lang niet zo sterk, en ruik je vaak minder lang. Ook eau de cologne is daardoor geschikt voor formele gelegenheden waarbij een subtiele geur gewenst is.

Eau de parfum

Er zijn verschillende soorten aftershaves. Hun verschillen hangen vooral af van de sterkte van de geur en de duur van de geur. Eau de parfum heeft een sterke geur die lang blijft hangen. Eau de parfum kun je prima gebruiken tijdens een avondje uit.

 

  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.