Saponificio Varesino

"100% natuurlijk – 100% Made in Italy" 

Toen Bardelli Dante in 1945 weer thuiskwam na de Tweede Wereldoorlog kwam hij erachter dat het leven weer gewoon door ging en dat hij zijn gezin moest kunnen onderhouden. Zijn intuïtie vertelde hem dat ambachtelijk geproduceerde traditionele (scheer)zepen dé manier was. Samen met zijn vrouw Ines begon hij Saponificio Varesino (‘zepen uit Varese’), dat zeventig jaar (en drie generaties) later nog steeds op gemoderniseerde wijze authentieke zepen, scheerzepen en andere producten voor een optimale scheerbeleving produceert volgens de traditionele Marseille-methode.

Saponificio Varesino

Samen met Ines bestudeerde Bartelli het klassieke verzepingsproces dat in de 16e eeuw ontstaan is in de buurt van Marseille. Samen begonnen ze met de productie van zeep op traditionele wijze. Toen hun buren en dorpsgenoten lucht kregen van deze nieuwe onderneming was het hek van de dam. Elke verdiende cent investeerde Bartelli in zijn bedrijf om aan de sterkt toenemende vraag te kunnen voldoen. Bartelli ging met zijn zeep van deur tot deur op zijn motor, met een zeepkist in de zijspan. Al snel rijkte zijn faam verder dan de provinciegrenzen.

Zeep geproduceerd volgens de Marseille-methode staat niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor een eerlijk product. In het minimaal 10 dagen durende productieproces (dat teruggaat tot de zestiende eeuw in Frankrijk) worden enkele plantaardige oliën gebruikt: zonder geurstoffen, dierlijke vetten, conserveringsmiddelen, parabenen of andere toevoegingen.

Na de avontuurlijke start werd Saponificio Varesino al snel een volwaardig nationaal actief bedrijf dat zijn productiemethode had geoptimaliseerd om zo effectief mogelijk natuurlijke zepen volgens de Marseille-methode te kunnen produceren en tegelijkertijd aan de immer toenemende vraag te kunnen voldoen.

Aan het roer van Saponificio Varesino staan nu Paolo en Alessandro. Paulo is de zoon van Eleanora en Alvaro, die op zijn beurt de zoon is van oprichter Bartelli Dante. In 2015 vierde dit inmiddels drie generaties tellende familiebedrijf zijn zeventigste verjaardag. Nog steeds ligt de sleutel van het succes van Saponificio Varesino in traditie – met de modernste productietechnieken wordt zeep geproduceerd volgens de hoge standaard van de Marseille-methode, gebouwd op een sterk fundament van jarenlange ervaring en diepgewortelde productkennis.

Bekijk hier ons volledig assortiment Saponificio Varesino producten.
Saponificio Varesino brand
Wat vindt onze Jeroen van dit product?
Merknaam:
Saponificio Varesino
Land:Italië
Stad:Varese
Sinds:1945
Producten:Badzeep, aftershave lotion, Eau de Toilette

Saponificio Varesino brand
Wat vindt onze Jeroen van dit product?