Dovo Informatie

Dovo Scheermessen

Dovo, Meesterwerken in Staal

Dovo Steelware is opgericht in 1906. Het bedrijf is misschien wel de bekendste producent van open scheermessen te wereld. Al sinds jaar en dag worden er in de fabriek van Dovo in solingen met de hand klassieke scheermessen geproduceerd. Het vakmanschap wat nog maar slechts enkele vakleiden beheersen. Het scheren met open mes is weer helemaal in opkomst. Hierdoor is de vraag naar de Dovo scheermessen enorm!

Dovo was in het begin puur een fabriek voor de productie open scheermessen met een eigen smederij. Later kwamen ook scharen in het assortiment. Dit omdat de vraag naar open scheermessen, vanwege de introductie van het elektrische scheermes, terug liep. In de jaren 50 was er behoefte aan herstel na jaren van verval. De aanname van jong personeel betekende dat het bedrijf in staat was om te vernieuwen van stijl. Het nieuwe motto was "Nieuwe namen voor nieuwe markten." 

Van Dovo is onder andere:

1952 - merknaam "Tennis" (open scheermessen)
1957 - merknaam "Bismarck" (open scheermessen)
1970 - merknaam "Fontana" (open scheermessen)
1996 - Merkur bedrijf (scheren uitrusting)

De scheermessen van Dovo zijn onder te verdelen in het klassiek open scheermes en de Shavette (Barbermes)Bekijk ons assortiment Dovo Scheermessen.

 

Dovo Bismarck Scheermes

Solingen

 

Dovo Solingen Logo

Merknaam: Dovo Steelware
Land: Duitsland
Stad: Solingen
Sinds: 1906
Producten: Open scheermessen, Accessoires

  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.