9.4 / 10 uit 3200+ reviews
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)
Voor 16:00 besteld, direct verzonden
Gratis verzending vanaf €50 (NL) of €75 (BE)

14-01-2021

14-01-2021_Warm-water-scheertip-web

Jeroen's scheertip: dip je scheermes in warm water

Want een kleine handeling kan veel verschil maken

Na optimaal voorbereidend werk zou het scheermes over de huid moeten glijden als door warme boter. Wanneer blijkt dat de voorbereidingen als het inmasseren van een preshave, het opschuimen met een optimaal romig scheerschuim en het plaatsen van een scherp scheermesje niet het gewenste effect bieden moet er naar andere oplossingen gezocht worden. Zo helpt het slidend bewegen van het scheermes ook om een comfortabel verkregen glad scheerresultaat te bereiken. Maar er zijn meer opties om het scheren te optimaliseren.
 
Waar water behoorlijk destructief kan zijn voor het scheermes ná het scheren, heeft het bijzonder positieve uitwerking tijdens het scheren. Warm water opent de huidporiën en laat haren zwellen tot een meer zachte variant van zichzelf. Water creëert samen met de rijke ingrediënten in de scheerzeep dat romige filmlaagje waardoor het mes met een minimum aan weerstand over de huid glijdt.

Drie voordelen van het gebruik van warm water

Wanneer scheerschuim niet het juiste vochtgehalte bezit of snel indroogt verloopt het scheren niet meer zo ‘gladjes’. Een dip van het scheermes in warm water kan dan een oplossing bieden. Waarom?

  • Het opwarmen van het koude metaal laat het scheermes meer comfortabel aanvoelen op de huid. De huidporie-sluitende reactie op het koude staal vermindert het comfort en scheerresultaat. Een warmwaterdip biedt hier comfort en een beter scheerresultaat.
  • Een nat scheermesje vormt een waterfilm tussen het mes en de huid waardoor het glijdende vermogen wordt geoptimaliseerd. Daarbij wordt het scheerschuim maximaal gehydrateerd zodat het optimaal zijn huid beschermend en baardhaar preparerend werk kan verrichten.
  • Het regelmatig dippen van het scheermes tijdens het scheren verwijderd haar- en zeepresten in de scheerkop. Hierdoor wordt de doorvoer van deze scheerresten verbeterd met een meer comfortabel en efficiëntere scheerhandeling tot resultaat.

Wanneer je na het scheren je scheermes schoonspoelt laat je deze het beste niet vochtig achter – zo kun je langer van een scherp scheermes genieten. Het metaal van verwisselbare mesjes is namelijk corrosiegevoelig, waardoor ze snel bot worden. Daarom is het ook een slecht idee om je scheermes in de vochtige douchecabine te laten liggen.
 
Met een authentiek open scheermes is het al niet anders. Droog maken na het schoonspoelen en buiten de badkamer bewaren is het devies. Wanneer je het mes niet dagelijks of ‘om de dag’ gebruikt is het aanbrengen van een beschermende minerale olie aan te raden.

RECENTE ARTIKELEN


Filter
Zomerse geneugten – altijd en overal een schone frisse baard-web

Er zijn talloze manieren om het beste uit de zomer te halen. Lekker ontspannen op een terrasje met een drankje en tapasgerechtje of genieten van een gezellige barbecue met vrienden en familie. Zo zorg jij altijd en overal voor een schone frisse baard!