Hoe nu verder met je vakantiebaard

Tijdens de eerste vakantiedagen laten veel mannen traditiegetrouw het scheren achterwege. Het is lekker, even niet toe te hoeven geven aan de dagelijkse routines en verplichtingen.

Zo’n vakantiebaardje van een aantal dagen biedt mogelijkheden. Geïnspireerd door de strak gemodelleerde mediterrane baarddragers ga jij ook aan de slag met je scheergerei - je hebt tenslotte toch vakantie en tijd genoeg om van de spontaan ontstane beharing op de kin en wangen iets moois te maken -.

Terug op je werk krijg je veel complimenten over je nieuwe uiterlijk, je baard blijkt je goed te staan. Kreten als: “Gaaf, dat staat je goed” hoor je graag.

Tevreden over je nieuwe look bemerk je ook een nadeel van de steeds langer wordende baard.

Je baard begint te jeuken! Is dat het moment om hem weer af te scheren?


Het is gewoon even doorzetten.

Door het scheren worden je baardharen onder een bepaalde hoek afgesneden. Hierdoor worden de uiteinden van je baardharen scherp. Wanneer die haren langer worden beginnen ze je huid te prikken en irriteren met die scherpe randjes. Géén fijne fase, maar het is een probleem van een tijdelijke aart. Op termijn worden de uiteinden van de baardharen minder scherp en verdwijnt het probleem - na gewoonlijk zo’n 2 of 3 weken - als vanzelf.

Je baard blijft jeuken

Wanneer de jeuk aanhoudt is vaak een droge- of geïrriteerde huid de oorzaak van het ongemak. Ik geef je graag enkele tips:

  • Warm water is schadelijk voor je gezichtshuid.

Te warm water droogt je huid uit en verwijdert de natuurlijke bescherming van je gezicht. Gebruik minder warm water en eventueel speciale reinigingsproducten voor je gezicht.

  • Hydrateer je gezichtshuid

Het is belangrijk om je huid gehydrateerd te houden. In de ideale situatie produceren de vetklieren jouw natuurlijke beschermlaag die je gezicht soepel en vochtig houdt. Wanneer deze natuurlijke beschermlaag bij jou niet voldoende geproduceerd wordt, adviseer ik je een verzorgingsproduct te gebruiken.

  • Gebruik een baardshampoo

Speciaal ontwikkelde shampoo voor de milde reiniging en verzorging van de baard en snor. Het voorkomt uitdroging en irritatie van de huid.

  • Gebruik een baardolie

Olie die diep doordringt in je baard en huid. Een olie die je baardharen verzacht, verzorgt en voorkomt dat je huid uitdroogt waardoor je jeuk krijgt. Er zijn veel goede baardoliën op de markt, kies jouw favoriet.

  • Gebruik een baardborstel

Ontwart je baardharen en verwijdert losse huidschilfers. Huidtalg en -oliën worden van aanzet tot punt verdeelt. Ideaal voor een mooie, gezonde en verzorgde baard en huid.


Acca Kappa Baard productenMondial BaardproductenMr. Dutchman baardproducten