Baardolie

Baardolie

"Optimale verzorging voor jouw baard met baardolie"

Baardolie biedt jouw baard extra verzorging en bescherming. Een baardolie houdt je baard mooi en de haren controleerbaar. Een baardolie is geschikt voor zowel de volgroeide als beginnende stoppelbaard en elk huidtype. Combineer met baardkam of baardborstel voor optimaal effect. Bekijk hier onder ons internationaal assortiment met topmerken zoals Beardpride, Osma, Edwin Jagger, Cella Milano en Proraso.

Bekijk hier onder ons aanbod aan verschillende soorten baardolie.


Optimale verzorging voor jouw baard met baardolie

Baardolie biedt jouw baard extra verzorging en bescherming. Een baardolie houdt je baard mooi en de haren controleerbaar. Een baardolie is geschikt voor zowel de volgroeide als beginnende stoppelbaard en elk huidtype.

Wat is baardolie

Baardolie conditioneert, verzorgt en beschermt de huid en de onderliggende huid. Je baard wordt beter kambaar en je zult minder irritaties en jeuk ervaren. Baardolie is te gebruiken als dagelijkse verzorging, of na het wassen.

Waar is baardolie goed voor

Baardolie heeft een beschermende en verzorgende functie. Ook maakt het de haren beter kambaar en heb je minder snel last van jeuk. Je baard krijgt een gezonde en frisse glans met baardolie.

Wanneer gebruik je baardolie

Baardolie is geschikt voor zowel de stoppelbaard als de volgroeide baard. Je kunt het gebruiken als conditioner nadat je de baard gewassen hebt, maar je kunt het ook een gewoonte maken om baardolie een onderdeel te maken van je dagelijkse ochtendritueel.

Wat is goede baardolie

Baardolie wordt door verschillende merken geproduceerd. Probeer eens kwalitatieve baardolie van merken zoals Beardpride, Proraso, Edwin Jagger, Cella Milano en Mr. Dutchman.

Hoe baardolie gebruiken

Neem een paar druppels baardolie in de palm van je hand en breng deze masserend aan op de huid en baardharen. Verdeel de olie in de baard van aanzet tot punt. We adviseren het gebruik van een baardborstel hierbij. Baardolie kan worden gebruikt op zowel een droge als vochtige baard. Wanneer je eerst de baard vochtig maakt, verdeelt de olie makkelijker. 

Baardolie hoe vaak

Het is aan te raden om regelmatig baardolie te gebruiken om je baard te verzorgen. Je kunt dit doen na het wassen, maar je kunt het ook een aantal keer per week doen op vaste momenten.  

Hoe baardolie aanbrengen

Het is de bedoeling dat je baardolie verdeelt over de gehele lengte van je baardharen. Daarbij is het gebruik van een baardborstel aan te raden. Breng een paar druppels baardolie masserend aan op je baardharen én de onderliggende huid. Dit kun je doen op zowel nat als droog haar, maar op vochtig haar is de olie makkelijker te verdelen.

Wat doet baardolie

Baardolie heeft een verzorgende, conditionerende en verzachtende werking. Het maakt je baardharen beter kambaar en gaat jeuk en irritatie tegen. Die laatste twee zijn veelvoorkomende problemen bij beginnende baarddragers. Bovendien geeft baardolie je baard een gezonde uitstraling en een mooie glans.

Alternatief voor baardolie

Voornamelijk vanwege de prijs wordt babyolie wel eens gebruikt als alternatief voor baardolie. Dit is echter niet aan te raden. Hoewel babyolie ook verzorgende eigenschappen heeft zijn deze niet toegespitst op het verzorgen van een baard en de onderliggende huid.

Baardolie zonder parfum

Het Duitse merk Beardpride werkt uitsluitend met natuurlijke bestanddelen. Daarom bestaat hun baardoliën ook voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. Deze baardolie bevat geen parfum. 

Baardolie voor (baard)groei

Dit is (helaas) een fabeltje. Het is niet mogelijk om met verzorgingsproducten de baardgroei te stimuleren. Wat producten zoals baardolie wél doen, is jouw baard een gezondere kleur en uitstraling geven. Doordat de haren in betere conditie zijn zal jouw baard er ook voller en beter uitzien.

Baardolie voordelen

Door het regelmatig gebruiken van baardolie wordt jouw baard – inclusief onderliggende huid – gezonder. Je zult merken dat je je baard beter kunt kammen en dat er minder klitten in zitten. Ook zijn jeuk en irritaties een stuk verminderd. Baardolie is een essentieel verzorgingsproduct voor iedere baard.

Baardolie of shampoo

Als je je haar wast kun je daarna conditioner gebruiken. Je kunt baardolie zien als conditioner voor je baard. Het is na het wassen aan te brengen, of bijvoorbeeld ’s ochtends.

Baardolie en kam

Door baardolie te gebruiken wordt je baard beter kambaar. Het gebruiken van een kam helpt ook bij het beter verdelen van de baardolie over de baard. Een baardborstel is dan overigens een nog beter hulpmiddel.

  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.