Alles wat je nodig hebt voor een glad resultaat zonder irritaties!

Hello ladies, Niene hier! Vandaag wil ik jullie, de dames, wat meer vertellen over scheren. Heb jij ook wel eens last van een geïrriteerde huid, van stoppels of andere ongemakken? Dan is het tijd om kennis te maken met een scheermethode die daarmee afrekent. Ik stel je graag voor aan de safety razor en het authentieke natscheren!

 

Scheertips vrouwen

Een eeuwenoude traditie

Er bestaat archeologisch bewijs dat vrouwen in het oude Egypte zich ook al (plaatselijk) ontdeden van hun lichaamsbeharing. Ze gebruiken gescherpte stenen, koperen en gouden messen en zelfs een hars van bijenwas om lichaamsbeharing te verwijderen. Inderdaad – het pijnlijke harsen is een eeuwenoud ritueel! Gelukkig zijn we van ver gekomen en zijn er nu effectievere manieren om je benen, oksels of intieme zones te scheren. En een stuk minder pijnlijk dan harsen!

 

Over de vrouwenhuid

De vrouwenhuid is bijzonder! Onze huid is dunner dan de huid van mannen. Er zijn verschillende huid- en haartypes. Daar komt dan ook nog bij dat gevoeligheid verschilt per lichaamsdeel. Dat vraagt dus om een gespecialiseerde oplossing! Gelukkig kunnen wij van Scheersalon die bieden! Er zijn allerlei scheer- en verzorgingsproducten die geschikt zijn voor jouw huid. We beginnen daarom met een perfect scheermes voor de vrouw: de safety razor.

Scheertips vrouwen

Scheren met een safety razor

Velen van jullie zullen het herkennen: je hebt een meerbladig scheersysteem waarmee je je scheert. ‘Meerbladig’ wil zeggen dan dat een scheermes meerdere kleine mesjes bevat. De welbekende cartridge-systemen hebben bijvoorbeeld 3, 4, soms wel 5 mesjes! Je kunt je voorstellen dat jouw huid het niet prettig vindt wanneer je hiermee bijvoorbeeld je benen, oksels of intieme zones scheert. Het is bijna een garantie voor niet alleen scheerwondjes, maar ook irritaties en ingroeiende haartjes en bijkomstige ontstekingen.

Beter is daarom om te kiezen voor een authentiek enkelbladig scheermes zoals de safety razor. De voordelen van dit authentieke scheermes vertellen we je graag!

 

Kies voor een safety razor

De safety razor wordt ook wel veiligheidsscheermes genoemd (of je kent hem nog als het ‘krabbertje’ van je vader of opa). Het concept safety razor gaat dus al een tijdje mee. Dit scheermes maakt gebruik van verwisselbare enkelvoudige mesjes voor een mild maar effectief scheerkarakter. Samen met een breed assortiment aan verwisselbare scheermesjes (double edge blades), allen met een eigen scheerkarakter en scherpte en een grote variëteit aan safety razors, stel jij jouw optimale scheertool samen.

Dit scheersysteem neemt niet alleen de ongewenste haartjes weg maar ook veel negatieve neveneffecten zoals scheerirritatie, ingegroeide haartjes en ontstekingen. Een safety razor maakt scheren een stuk prettiger. Hier lees je meer over dit veelzijdige scheermes!

 

Wat heb ik nog meer nodig?

Naast een scheermes heb je ook scheerzeep of scheerolie nodig. Wanneer je een gevoelige huid hebt kun je beter geen willekeurig kant-en-klaar scheerschuim of scheergel uit een spuitbus gebruiken: dit bevat bestanddelen die het effect van handmatig opgeklopt scheerschuim kunstmatig proberen na te bootsen. Dit kan een irriterend effect op je huid hebben. In dat geval gebruik je liever scheerschuim uit een spuitbus dat wél geschikt is voor de gevoelige huid, of ga je voor het ultieme: scheercrème uit een tube, of het beste: authentieke scheerzeep.

Komen we meteen bij het derde (bijna) essentiële gereedschap naast het scheermes en scheerzeep: de scheerkwast. In combinatie met scheerzeep of scheercrème zorgt dit namelijk voor een comfortabele scheerbeleving. Kies voor een scheerkwast met fiberhaar: deze is vriendelijk voor jouw huid en droogt snel (wat makkelijk is op reis). Met een scheerkwast kun je een rijk en romig scheerschuim maken en dat vervolgens op het te scheren gebied aanbrengen. Hoe je dat doet zie je hier.

Dit scheerschuim beschermt jouw huid tegen de scherpte van het mes en laat deze met minimale weerstand over je huid glijden. Ook heeft scheerschuim een verzachtende werking op je haartjes. De kans op irritaties is zo minimaal! Maar laten we niet op de feiten vooruitlopen, want zoals het gezegde luidt: een goed begin is het halve werk.

 

Scheertips vrouwen

De juiste scheervoorbereiding

Met een goede voorbereiding verhoog je de effectiviteit van je scheerbeurt. Zo is het goed om je te scheren na het douchen. Het warme water en de vochtige lucht verzachten je haren en zorgen er bovendien voor dat je haarfollikels zich openen, waardoor ze haren beter af laten scheren. Ook kun je nadien makkelijk zeep- en haarresten wegspoelen! Nog wat meer tips:

 • Scrub je huid voor het scheren. Hiermee verwijder je dode huidcellen die anders jouw haargroei en huidfuncties hinderen waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. Ook kunnen deze dode huidcellen samen met zeep- en haarresten jouw scheermes verstopt doen raken. Een douchegel met scrub-werking is een goed idee! Sowieso is een schone huid het beste canvas voor jouw scheermes. Wassen kan nooit kwaad, mits je gebruik maakt van hydraterende producten.
 • Gebruik een preshave. Deze verzacht je haren en geeft jouw huid een beschermend laagje, waardoor je comfortabeler kunt scheren met weinig tot geen irritaties nadien. Ja, mannen gebruiken dit om hun baardharen te verzachten, maar dat wil niet zeggen dat het niets voor jou is. Alsof hij nooit (stiekem) een crème van jou gebruikt!

 

Tips voor tijdens het scheren

Zeker de eerste keren kan scheren met een safety razor nog wat onwennig zijn. Misschien vind je het idee ook wel overweldigend. Maak je geen zorgen; met onze scheertips heb je het scheren binnen no-time onder de knie.

 • Span je huid op. Hoe strakker, hoe beter het resultaat; door je huid op te spannen hebben oneffenheden ook geen negatief effect. Scheer wel altijd weg van de hand waarmee je opspant.
 • Druk niet met het mes. Een safety razor is van zichzelf al zwaar genoeg om voldoende druk uit te oefenen voor het beste resultaat.
 • Zorg voor voldoende grip. Maak de hand waarmee je opspant altijd droog. Werkt dat niet, bijvoorbeeld als je een preshave gebruikt hebt? Door met je vingers over een aluinsteen te wrijven krijg je meer grip. Of gebruik talkpoeder!
 • Scheer met de groeirichting van de haren mee. Dit geeft minder irritatie en toch vaak een glad eindresultaat. Toch geeft tegen de haargroei in scheren langer een glad resultaat. Een goede tussenoplossing is om diagonaal tegen de haren in te scheren. Ik raad aan om dit altijd met een diagonale scheerbeweging te doen!
 • Maak diagonale bewegingen. Hierdoor worden haren op een milde manier afgesneden. Dat geeft minder irritatie! Ook door rustig te scheren (neem de tijd!) voorkom je onnodige irritaties en wondjes. Mijn collega Stijn demonstreert het hier voor je.
 • Ga niet vaker dan nodig is met je scheermes over de huid. Hoe je het ook wendt of keert, scheren kan irritaties opleveren voor de huid. Zorg dus dat je effectief te werk gaat!
 • Eindig met koud water. Scheren gaat beter met warm water, omdat de poriën zo open gaan staan en je haartjes korter kunt afscheren voor een gladder resultaat. Met koud water activeer je de doorbloeding, sluit je poriën en kalmeer je de huid weer.
 • Gebruik je een cartridge-systeem? Met de razorpit kun je de levensduur van je scheermesjes verlengen! Ook kun je bij ons kiezen uit scheersystemen die die compatibel zijn met meerdere Gillette cartridge-scheersystemen, maar die er aantrekkelijker uitzien én meer grip bieden dan de standaardmodellen!

 

Scheertips vrouwen

Verzorging na het scheren

Je hebt de gewenste plekken weer gladgeschoren met een mooi glad resultaat. Maar wat nu? Hier enkele tips die een prettig effect hebben op jouw huid na het scheren.

 • Koel de huid. Je sluit de poriën en activeert de doorbloeding voor optimale een huidfunctionering
 • Hydrateer de huid. Scheerzeep kan je huid uitdrogen. Spoel zeepresten zorgvuldig wel met lauwwarm water. Spoel vervolgens na met koud water en gebruik een hydraterend product nadien. Kijk uit met parfumrijke producten! Deze zijn vaak rijk aan alcohol, en daar zit jouw huid niet op te wachten.

 

Voor hen die veel ongemak ervaren na het scheren

Zijn bovenstaande tips niet voldoende voor een prettig effect na het scheren? Of heb je een gevoelige huid die wat extra aandacht nodig heeft? Dan heb je misschien wat aan de volgende tips:

 • Gebruik een aftershave balsem. Deze trekt snel in na het scheren en vermindert de rode of droge huid na het scheren. In deze categorie vind je enkele balsems die geschikt zijn voor de gevoelige huid.
 • Desinfecteer de huid. Na het scheren is het van belang om je huid te desinfecteren. Wij adviseren aluinsteen – ook vanwege de verzachtende en kalmerende werking.
 • Draag loszittende kleding. Te strakke kleding kan een schurend effect hebben, met irritatie als gevolg. Ook kan een strakzittende broek ervoor zorgen dat haren gaan ingroeien.
 • Draag het juiste ondergoed. Katoen is aardiger voor de pasgeboren huid dan bijvoorbeeld kant. Ook een strak elastiek zal geen pretje zijn.
 • Ga niet direct na je scheerbeurt zwemmen. Het is verleidelijk om direct met je pasgeschoren benen het zwembad of de zee in te duiken, maar dat zal jouw huid je niet in dank afnemen. Bovendien loop je zo meer kans op infecties.
 • Ga niet direct na je scheerbeurt sporten. Ook zweet is iets dat jouw gladde huid niet fijn gaat vinden.

 

Scheertips vrouwen

Tips voor een super-glad resultaat

Stoppels zijn een logisch resultaat van het scheren. Haren die afgeschoren zijn komen immers vanzelf weer terug. Sommige vrouwen hebben echter na het scheren al vrij direct stoppels. Vaak is dit een effect van het gebruik van een cartridge-systeem; deze snijdt haartjes niet zo kort af als een safety razor dat kan. De beperkte ruimte tussen de mesjes in de scheerkop laat zeep- en haarresten ophopen, waardoor een cartridge scheersysteem niet meer optimaal scheert.

De belangrijkste tip om stoppels te voorkomen is om de scheertips hierboven in acht te nemen, maar bedenk wel: stoppels zul je nu eenmaal ooit krijgen!

 

Scheren onder de douche?

Voor veel vrouwen is de douche de plek waar hun scheerbeurt meestal plaatsvindt, vaak omdat je snel je scheermesje pakt en direct kunt beginnen. Een goed voorbereide scheerbeurt en een sproeiende douchekop gaan echter niet samen. Overigens is de warme, vochtige lucht die ontstaat tijdens het douchen de perfecte voedingsbodem voor een geslaagde scheerbeurt. Daarom luidt ons advies: scheer bij voorkeur ná het douchen, niet tijdens! Bovendien is de doucheruimte de perfecte plek om gemakkelijk haar- en zeepresten wegspoelen.

 

Scheertips vrouwen

Verzorgingsproducten voor vrouwen

Ben je op zoek naar andere verzorgingsproducten die bijzonder geschikt zijn voor jouw huid? Wij hebben verschillende producten verzameld die bij vrouwen zeer populair zijn.

Zo zijn er diverse bodylotions en body butters in ons assortiment zijn bijzonder geschikt voor huidtypes die meer gevoelig zijn. Met name de body butter is zeer geschikt voor de gevoelige huid na het scheren. Of wat dacht je van een heerlijk verkoelend en verzachtend talkpoeder? De producten die we voor je hebben geselecteerd hebben een aantrekkelijke unisex geur.

Heb je ondanks al deze tips nog steeds last van bultjes na het scheren? Kalmeer direct na het scheren je huid dan met aluinsteen. Aluin heeft een desinfecterende werking en sluit je poriën direct na het scheren. Hierdoor is aluin ook een natuurlijke anti-transpirant (tip!).  

Scheermes voor vrouwen bij Scheersalon

Scheren doet iedereen. Of je nu op zoek bent naar een veiligheidsscheermes of een verzorgingsproduct, bij Scheersalon vind je het. Wat je ook zoekt, we helpen je graag verder. Neem voor vragen of meer informatie dus contact met ons op.