One Blade Scheermes

Scheermes One Blade Razor

"Een brede selectie van one blade razors"

De dynamische one blade razors zijn unieke scheermessen voor een comfortabele en gladde scheerbeleving. Bij Scheersalon kun je one blade razors vinden, zowel met als zonder houder, die de voordelen van klassieke safety razors combineren met het moderne cartridge scheersysteem van verwisselbare scheermesjes.

Bekijk hieronder ons assortiment one blade razors.


There are no products matching the selection.

Een ruim aanbod aan open scheermessen en safety razors

Een open scheermes of een safety razor zijn prachtige kwaklitatueve scheermessen voor mensen die op zoek zijn naar de authentieke scheerervaring. Daarnaast vind je bij scheersalon ook allerlei andere scheermessen die op een divers scala aan wensen aansluiten.

Safety razor

Haal het klassieke scheergevoel terug met de safety razor met verwisselbare scheermesjes. Bij Scheersalon kies je uit diverse modellen met open of gesloten kam, schroefsluiting of vlindersluiting, normaal of verlengd handvat, van verschillende internationale topmerken en in verschillende prijsklassen.

Gillette Mach-3 scheermes

Scheersalon heeft diverse scheermessen die compatibel zijn met de verwisselbare Gillette® Mach3® scheermesjes. Ervaar Gillette® Mach3® met kwalitatieve scheermessen in diverse pakkende, eigentijdse of juist klassieke designs.

Gillette Fusion scheermes

Combineer jouw Gillette® Fusion® verwisselbare cartridge scheermesjes met een stijlvolle, traditionele of juist stoere look. Bij Scheersalon verhoog jij het scheercomfort van jouw Gillette® Fusion® met scheermessen van diverse kwaliteitsmerken.

Wat is een shavette (barbermes)

De Shavette, of het barbermes, is een open scheermeshouder voor verwisselbare scheermesjes. Shavettes zijn ideaal om te scheren, maar zeker voor het aanzetten van scherpe lijnen en contouren. Bij Scheersalon kies je uit een ruim assortiment met diverse materialen en verschillende designs voor telkens een eigen scheerervaring.

Waarom open scheermes

Een open scheermes geeft je een strakker eindresultaat dan wanneer je een cartridgesysteem scheermes of elektrisch scheerapparaat gebruikt. Een open scheermes biedt je de vrijheid om jouw scheerervaring naar wens aan te passen en zo te genieten van een comfortabele scheerbeurt. Mannen die eenmaal het authentieke natscheren ervaren hebben willen niet anders meer.

Moustache razor

Onmisbaar voor de man met snor – de moustache razor of het snor scheermes. Geeft precisie in lastig te scheren gebieden. Daardoor ook bijzonder geschikt voor wenkbrauwen en bakkebaarden. Bekijk ook de gepatenteerde verwisselbare moustache razor blades van Merkur.

One Blade scheermes

De dynamische one blade razors zijn unieke scheermessen voor een comfortabele en gladde scheerbeleving. Bij Scheersalon kun je one blade razors vinden, zowel met als zonder houder, die de voordelen van klassieke safety razors combineren met het moderne cartridge scheersysteem van verwisselbare scheermesjes.

Travel scheermes

Waarom zou je op reis concessies doen op je scheerbeurt? Met onze selectie kleine scheermessen en compacte scheermessen kun jij ook op reis genieten van een authentieke scheerbeurt. Op zoek naar de ultieme scheerervaring voor op reis of onderweg? Zoek niet verder en maak hieronder je keuze.

Scheermes en kwast houder

Maak je scheerervaring compleet met een scheerkwast en bijbehorende houder. Dankzij een scheerkwast creëer je een rijk en romig scheerschuim. Een stijlvolle houder zorgt ervoor dat je je scheerspullen op kunt bergen op aantrekkelijke wijze. Kies bijvoorbeeld voor een complete scheerset!

Scheermes open of gesloten kam

Scheermes met open of gesloten kam? Een gesloten kam safety razor heeft kleine geleiders of verdelers aan het uiteinde van de basisplaat, de zogenaamde ‘bar’. Deze gesloten en rechte ‘bar’ geleidt het scheermes over de huid. In tegenstelling tot een gesloten kam safety razor heeft een open kam safety razor geen doorlopende rechte ‘bar’. De basisplaat loopt uit in zogenaamde tanden. De uiteinden van deze tanden begeleiden het mes over de huid. Veel mensen denken dat open kam varianten standaard agressiever zijn, maar er zijn veel factoren die bijdragen aan een comfortabele scheerbeurt. Deze kunnen ook verwezenlijkt worden met een open kam safety razor.

Open scheermes vs safety razor

De twee meest voorkomende authentieke scheermessen zijn het open scheermes en de safety razor. Welke je moet kiezen hangt niet alleen af van je huidtype, maar met name van jouw beoogde scheerervaring. Het open scheermes biedt je meer vrijheid maar is niet altijd geschikt voor beginnende natscheerders. Wanneer je je wilt bekwamen in dit scheerritueel kun je bij Scheersalon ook een scheercursus volgen.

  • Feedback Company
  • EMOTA webshop Keurmerk
  • Webshop Keurmerk van Scheersalon
Scheersalon is lid van de Stichting Webshop Keurmerk, een internationaal keurmerk toegelaten tot de Europese koepelorganisatie EMOTA. Dit alles zodat u in onze winkel veilig en vertrouwd uw aankopen kunt doen.