Hoe plaats je een vervangbaar mesje in de verschillende Focus scheermessen?

Het plaatsen van een mesje is bij ieder soort scheermes anders. Zelfs per soort en per merk kunnen de exacte handelingen verschillen. Hoe kun je het beter uitleggen dan door het te laten zien? Dat dacht onze barbier Jeroen ook, vlak voordat hij het volgende filmpje maakte over het plaatsen van mesjes in de Focus Slim AL en AP.

Slim shaving

In de video van deze maand zie je hoe je het verwisselbare mesje plaatst in de Focus Slim AL en AP. Dit model van Focus heet een shavette, ook wel barbermes genoemd. Dat is een modern open scheermes, in Italië vervaardigd door Focus, een merk met een rijke geschiedenis.

We hebben al eens eerder verteld over de shavette in het algemeen, en de Focus Slim AL en AP in het bijzonder. Het is een strak en gebruiksvriendelijk vormgegeven scheermes, geschikt voor professionals alsmede intensieve privé-gebruikers. De Focus Slim AP heeft een lemmet van aluminium en een heft van hoogwaardig kunststof; de AL-variant is volledig uit aluminium vervaardigd. De messen zijn in veel verschillende kleuren leverbaar.

Het tweede type Focus-scheermes dat Jeroen je laat zien is de R21 shavette. Ook dit is een volledig Italiaanse product, dat niet uit aluminium maar uit roestvrijstaal is vervaardigd. Dit open scheermes is er eentje dat barbiers graag gebruiken en dat ook geoefende scheerders een prettige straight razor vinden. De Focus R22 is een basic uitvoering van de R21, maar dan met een kunststof heft. 

Bekijk het maar!

Hoe plaats je het mesje precies? Waar moet je op letten om te voorkomen dat je (letterlijk en/of figuurlijk) jezelf in je vingers snijdt? Bekijk hier onder het filmpje van onze barbier Jeroen en hij laat je zien hoe je het scheermes plaatst in de Focus Slim shavette en de R21 shavette.


Abonneer je hier voor het Scheersalon Youtube kanaal en ontvang als eerste notificatie van de nieuwste videos.
Wil je de volgende keer meteen onze scheertips in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief .