Wat is Movember…

De naam Movember Is geboren uit de combinatie 'moustache' (snor) en ‘november’. Movember is sinds 2003 een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker en teelbalkanker. 

Dit doet de stichting Movember Foundation door mannen te vragen gedurende de maand november hun snor laten staan om zo aandacht te vragen en fondsen te werven voor het goede doel.

De Movember Foundation financiert ruim 800 onderzoeksprojecten over de hele wereld. Het Wereldwijd Wetenschappelijk Comité (GSC) komt jaarlijks bijeen om ontwikkelingen in het kankeronderzoek te bespreken en te bepalen waar het beschikbare geld heen gaat. Het GSC wil voorkomen dat onderzoek door verschillende onderzoekscentra onnodig dubbel wordt gedaan. De stichting streeft naar vroege opsporing van kanker, diagnose en effectieve behandelingen, en uiteindelijk een vermindering van het aantal vermijdbare sterfgevallen te realiseren. Naast het ondergaan van een jaarlijkse controle stimuleert de stichting mensen zich bewust te zijn van mogelijke familiegeschiedenis van kanker en om een gezondere levensstijl aan te nemen.

De geworven fondsen gaan in Nederland onder meer naar het Erasmus MC het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en het Radboudumc.

Lees meer op onze Movember pagina

 

Je snor laten groeien duurt slechts 30 dagen,
maar de Movember Foundation vecht elke dag van het jaar
voor de gezondheid van de man.


Aanmelden voor Movember

 

Scheersalon Movember aktie

Natuurlijk draagt scheersalon graag bij aan de Movember aktie.

Hoe gaan wij dat doen?

Scheersalon doneert 5% van haar omzet in snor- en baardverzorgingsproducten
gerealiseerd in de maand november, aan stichting Movember Foundation.

(Geldig van 1 t/m 30 November)

 

Scheersalon Blog Moustache Movember 

De snor

Er is niets wat de verhoudingen in je gezicht zo veranderd dan een snor.
In de maand november krijgt deze snor als promotor voor de Movember activiteiten veel aandacht. De snor is bezig aan een comeback, steeds meer mannen gebruiken deze “gratis tool” om hun persoonlijkheid te benadrukken. Het straatbeeld wordt gevarieerder en interessanter door deze herontdekte snor.


Hoe laat je je snor ontstaan?

Je zult even geduld moeten hebben voordat je voldoende haar verzameld hebt voor een snor van betekenis. Het staat en voelt vaak niet goed om een opkomende snor te laten groeien. Vaak is het beter je totale gezichtsbeharing een poosje te laten groeien. Wanneer je voldoende lengte gecreëerd hebt scheer je alle ongewenste beharing weg. Je hebt nu direct een snor met voldoende overtuigingskracht om uit te groeien tot een bijdrage aan jouw karaktervolle persoonlijkheid.

 

Kun je een snor sneller laten groeien?

Publicaties vermelden dat je baardgroei kunt bevorderen. De vitamines en mineralen in gezonde voeding hebben een positief effect op de haargroei. Met name de vitamines A, B, C en E voeden en versterken de haren en haarzakjes van binnenuit. Scrubben van je gezicht verwijderd dode huidcellen, op een schone huid krijgen haren een beter kans gezond uit te groeien tot…jouw snor. Je huid verzorgen en hydrateren helpt voor optimale haargroei, net als het drinken van voldoende water.

Meer over de snor, snorverzorging, snorstijlen en hoe ze te creëren, lees je op onze Scheersalon informatiepagina De Snor.